Velike zvijezde najveći gubitnici Deschampsovog spiska

Neće putovati u Katar

Velike zvijezde najveći gubitnici Deschampsovog spiska

Admin Čaušević

Objavljen je jedan od najiščekivanijih spiskova uoči Svjetskog prvenstva koje počinje za manje od dvije sedmice. Sasvim očekivano, neka zvučna imena neće putovati u Katar. 

Neki selektori su na takvim slatkim mukama da na raspolaganju mogu imati dvije super jake repezentacije. Među njima je svakako Didider Deschamps.

Deschmaps je u srijedu objavio spisak od 26 putnika na turnir u Katar gdje će Trikolori braniti titulu osvojenu prije četiri godine u Rusiji.

Tako će na Mudndijal između ostalih putovati fudbaleri koje su Barcelona i Real Madrid tokom ljetnog prijelaznog roka kombinovano platili čak 130 miliona eura.

Mjesta u avionu će biti za Barcelonog štoper Julesa Koundea za kojeg su Katalonci izdvojili 50 miliona eura, dok će u Kataru biti i Realov Aurelien Tchouameni plaćen 80 miliona eura.

Inače, od francuskih igrača u dresu Real Madrida na spisku se nije našao lijevi bek Ferland Mendy.

Oglasi

Od ostalih zvučnih imena vrijedi spomenuti izostanak Milanovog golmana Mikea Maignana, te sjajnog napadača Monaca Wissama Ben Yeddera. Od ranije se znalo da neće biti i povrijeđenog Paula Pogbe.

Podsjećanja radi, spisak izgleda ovako:

Golmani: Areola (West Ham), Lloris (Tottenham), Mandanda (Rennes)

Odbrana: L. Hernandez (Bayern , T. Hernandez (Milan), Kimpembe (Paris Saint-Germain), Konate (Liverpool), Kounde (Barcelona), Pavard (Bayern), Saliba (Arsenal), Upamecano (Bayern), Varane (Manchester United)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezni red: Camavinga (Real Madrid), Fofana (Monaco), Guendouzi (Marseille), Rabiot (Juventus), Tchouameni (Real Madrid), Veretout (Marseille)

Attaccanti: Benzema (Real Madrid), Coman (Bayern), Dembele (Barcelona), Giroud (Milan), Griezmann (Atletico Madrid), Mbappe (Paris Saint-Germain), Nkunku (RB Leipzig)

Top Komentari

DadiG
Da ne govorim ništa neka Čauš sam pronadje sve svoje greške iz ovog priloga
3 0
Śmeker007
Jesam navijac Real-a, al ovaj MENDY ima klasu za maksimalno Villarreal i Sevillu itd
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi