FOTO: EPA

Euroliga - sedmo kolo

Real u efikasnoj utakmici savladao Efes, skromna partija Muse

Haris Zilić

Derbi sedmog kola Eurolige odigran je večeras u Madridu, Snage su odmjerili Real Madrid i Anadolu Efes, a nakon dosta zanimlljive utakmice slavio je Real rezultatom 94:85 . Vidjeli smo večeras dosta zanimljivih dešavanja.

Real sjajno otvara meč, bili su raspucani u prvoj četvrtini koju su otvorili poenima našeg Džanana Muse, a prvi period su dobili sa 26:19.

U drugoj četvrtini napadi kod oba tima bili su raznovrsni, igrala se efikasna košarka. Drugi period također je pripao Realu sa 28:24, pa su tako Kraljevi imali na poluvremenu prednost 54:43.

U trećoj četvrtini Real je otišao na +15 i činilo se da je kraj, međutim Efes pravi seriju 12:0 i odvodi utakmicu u egal. Pred kraj treće četvrtine bilo je 69:67, samo dva poena razlike za Real.

Ipak, Kraljevi se bude u posljednjem periodu, napravili su novu seriju i uzvratili Efesu. Real je imao seriju 12:3, tako da je dvije minute prije kraja rezultat glasio 90:79 za domaćine.

Do kraja meča vidjeli smo lijepih akcija i poena, završilo je konačnih 94:85.

U redovima Reala Deck je bio prvo ime sa 13 poena, četiri skoka i tri asistencije. Utakmicu sezone odigrao je Hanga, koji je ubacio 11 poena, dodao četiri skoka i šest asistencija, od kojih se izdvaja fenomenalna za Hezonju krajem treće četvrtine.

Džanan Musa je na parketu proveo 22 minute i imao je skroman učinak za svoje standarde. Musa je utakmicu završio sa devet poena, dva skoka i dvije asistencije.

U redovima Efesa Clyburn je bio nezaustavljiv sa učinkom od 23 poena, devet skokova. Žižić je također bio raspoložen sa 17 poena i sedam skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real je sada na omjeru 4-3, a Efes na omjeru 2-5.

U osmom kolu Real Madrid će dočekati Albu iz Berlina, dok će Anadolu Efes na svom parketu igrati još jedan derbi ovaj put protiv Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.