Veliko priznanje: Džanan Musa MVP 6. kola Eurolige!

Najkorisniji igrač

Veliko priznanje: Džanan Musa MVP 6. kola Eurolige!

Esmer Oštraković

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i košarkaš Real Madrida, Džanan Musa, proglašen je najkorisnijim igračem šestog kola Eurolige.

Naime, njegov Real Madrid u 6. kolu Eurolige igrao je protiv Armanija, a Musa je bio jedan od ključnih igrača u svojoj ekipi.

On je na kraju ove utakmice imao indeks od 31, te je to bilo sasvim dovoljno da dobije MVP nagradu za šesto kolo.

Real je uspio ostvariti pobjedu na ovoj utakmici, a konačan rezultat bio je 83:77, a Džanan Musa je pružio fenomenalnu partiju.

On je ubacio 25 poena, te je dodao pet skokova i pet asistencija, što je zaista jako dobar učinak, te je jasno da je bio ključni igrač u pobjedi svoje ekipe.

Učinak koji je ostvario Musa bio je najbolji u njegovoj karijeri, a uspio je ubaciti pet od osam upućenih šuteva za tri poena.

Oglasi

Drugi u ovom izboru bio je košarkaš Partizana, Mathias Lessort, a mjesto sa njim dijelio je Laprovittola iz Barcelone.

Obojica su imali indeks od 28, ali to nije bilo dovoljno da prestignu našeg Džanana Musu koji je na kraju proglašen za MVP-ja.

Iako su se mnogi pribojavali da Musa neće imati veliku minutažu kada je došao u Real Madrid, on je uspio da ih demantuje svojim sjajnim igrama.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Zaista, prelijepo je gledati način na koji Musa igra ove sezone u dresu svog novog kluba, te se nadamo da će formu prenijeti i kada bude nastupio u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

A kada je riječ o Realu, oni su se već uvjerili da nisu pogriješili kada su potpisali Džanana Musu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi