Zeničani su danas bez problema pobijedili goste iz Vitkovića, te su zadržali prvo mjesto na tabeli kolo prije kraja jesenjeg dijela prvenstva

Druga liga FBIH, grupa "Centar", 14.kolo

Hat-trick Šijerkića za ubjedljivu pobjedu Čelika protiv Azota

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje u okviru 14. kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" dočekali ekipu Azota, te slavili uvjerljivu pobjedu rezultatom 5:0.

Zeničani su nakon prošlosedmične pobjede protiv Koline u ovaj duel ušli kao lideri na tabeli, te su im takve i ambicije ove sezone, a to je prvo mjesto, te kroz doigravanje ulazak u viši rang.

Od samog početka crno-crveni su krenuli silovito prema golu gostiju, a odbrana Azota kapitulirala je već u 7. minuti, kada nakon kornera kojeg je izveo Salčinović, najviši u skoku je Isaković za vodstvo Čelika 1:0. Nisu se domaći zaustavili, te su krenuli da postignu još koji pogodak, to se desilo već u 12. minuti, kada ponovo nakon kornera Salčinovića, ovaj put Šijerkić glavom pogađa za 2:0. Do kraja poluvremena Čelik je imao još nekoliko sjajnih šansi, preko Karića, te Isakovića, koji je pogodio i prečku, ali promjene rezultata nije bilo, te se na poluvrijeme otišlo pri vodstvu Čelika rezultatom 2:0.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu, gosti se brane, a domaći nogometaši stvaraju šansu za šansom, a u 55. minuti novi gol u mreži gostiju. Danas veoma raspoloženi Karalić sjajno je pogodio sa 20-tak metara za vodstvo Čelika 3:0. U drugom poluvremenu domaći trener dao je šansu i igračima s klupe, tako da je u 81. minuti rezervista Behadarević sjajno ubacio s lijeve strane, a Šijerkić sa pet metara zakucao loptu pod prečku za 4:0 za domaći sastav. U 89. minuti rezervista Džaferović sjajno prolazi po desnoj strani ubacuje na sedam metara, gdje se ponovo našao Šijerkić i u padu matira gostujućeg golmana za svoj hattrick danas i vodstvo Čelika rezultatom 5:0. Do kraja nije bilo promjene rezultata, te su crno-crveni upisali novu pobjedu, ovaj put rezultatom 5:0.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Nakon današnje pobjede, Zeničani su ostali na prvom mjestu sa 35 bodova na svome kontu. S druge strane ekipa Azota ostala je na 10 osvojenih bodova u donjem dijelu tabele.

U narednom, posljednjem kolu prvog dijela sezone Čelik će na gostovanje Unisu, dok će Azot dočekati tim Koline.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.