Na Bilinom polju najavili sutrašnji derbi, te nove tužbe i krivičnu prijavu protiv gradonačelnika

Čelik u derbiju polusezone dočekuje Kolinu

Na Bilinom polju najavili sutrašnji derbi, te nove tužbe i krivičnu prijavu protiv gradonačelnika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju od 13:30 sati dočekati ekipu Koline u derbiju 13. kola Druge lige FBiH, grupa "Centar", ali i utakmici koja će vjerovatno odlučiti o jesenjem prvaku.

Kolina je trenutno na prvoj poziciji sa bodom prednosti u odnosu na Čelik, koji sutra ima veliki motiv pred svojim navijačima da ostvari pobjedu, te preuzme prvo mjesto i tu poziciju zadrži i u naredna dva kola do kraja polusezone.

Danas je na stadionu Bilino polje održana i press konferencija, na kojoj su se obratili član Upravnog odbora Robert Jonjić, v.d. direktora kluba Emir Ćerim, te šef stručnog štaba Armin Duvnjak.

Član Upravnog odbora i v.d. direktora kluba osvrnuli su se na dešavanja u klubu, te oko presude Općinskog suda u Zenici u vezi sa tužbom NK Čelik protiv Grada Zenica.

"Osvrnut ćemo se na presudu Općinskog suda, mi u klubu i naš pravni tim smo razočarani ishodom presude i obrazloženjem sutkinje Marine Šapine. Postupak koji je trajao više od godinu dana, presuda je napisa na par stranica i nekoliko neutemeljenih rečenica. Ponižavajuće je sigurno ovo, za ove dvije godine smo se naslušali svega od strane Gradske uprave kada je u pitanju ne izvršavanje sporazuma, ali ovo obrazloženje Općinskog suda je najbesmislenije je od svih koji smo čuli. Sud je odbio naš zahtjev iz razloga što Grad Zenica dužan isplatiti sredstva koja treba Čeliku nije uvrstio u svoj budžet što je stvarno nezamislivo. Desio se nonsens i paradoks, ovo je šamar svakom advokatu, građaninu Zenice zbog ovakvog pravosuđa ljudi odlaze iz ove zemlje i mi ćemo se žaliti na Kantonalni sud "kazao je član UO Robert Jonjić.

V.d. direktora Čelika najavio je krivične prijave i tužbe u narednom periodu.

"Bez obzira na to što smo zatečeni lakrdijom od presude, poručujemo da ćemo iz ove bitke izaći još jači. Branit ćemo naš klub i interese Čelika i u narednom periodu. Stižu nam čestitke iz cijele iz BiH i regiona i pitaju nas svi kakav nam je to cirkus od gradonačelnika koji ne želi pomoći simbolu Zenice. Mi ćemo naplatiti i uzeti klubu sve što mu pripada i idemo do kraja. Već od naredne sedmice idemo pisati žalbu na ovu presudu, podići ćemo i krivičnu prijavu protiv Gradonačelnika Zenice, te tužbu protiv Gradske uprave, nastavljamo jako i ne odustajemo uz sve pritiske i bočne udare. Podrška nam sutra treba i nadam se da će navijači doći u što većem broju. Klub raste iz dana i poručujemo da je ovaj Grad napravljen od Čelika", kazao je Ćerim.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Šef stručnog štaba najavio je sutrašnji duel protiv ekipe, koju veoma cijeni, ali vjeruje u svoje igrače, te da će sutra ostvariti trijumf i preuzeti prvu poziciju.

"Imamo male probleme s povredama, ali mislim da će svi biti spremni za utakmicu, trebali bi nastupiti u najjačem sastavu. Kolinu sam dosta gleda, išao na utakmice, skautirali smo ih, imamo maksimalan respekt, ali vjerujem da smo se dobro spremili. Gosti imaju nekoliko ozbiljnih igrača, koji su igrali u Premijer ligi, što se da i primijetiti po trenutnom stanju na tabeli. Oni će doći ovdje da pokušaju ostati neporaženi, ovo dosad utakmica što sam ih gledao, maksimalno su ozbiljni, cijelu utakmicu izgledaju ozbiljno. Dosta utakmica su riješili u finišu utakmica, moramo biti maksimalno ozbiljni i da ispoštujemo ono dogovoreno iz svlačionice. Vjerujem da ćemo sutra imati dosta prilika za gol, da će realizacija biti na visokom nivou, nadam se da će sutra napadači imati svoj dan. Želim da uz Durmiša i Međuseljca i ostali se priključe Karić, Šijerkić i Kolić, drago mi je što su oni podređeni ekipi, vjerujem da će sutra biti i oni na nivou, te da postignu i golove, a nadam se već sutra. Ozbiljno radimo, znamo naš cilj, ne dajemo previše značaju utakmici protiv Sarajeva koja je iz nas. Moram pohvaliti svoje saradnike Nurkovića i Sarvana, rade odličan posao i zaslužni su za naše dobre rezultate. Imamo dosta igrača koji napreduju, posebno mladi golman Durmo, a to je znak dobrog rada njegovog trenera odnosno mog pomoćnika. Mi smo ekipa koja je postigla najviše golova, te primili najmanje golova. Nadam se sutra da ćemo uz podršku s tribina ostvariti pobjedu i preuzeti prvo mjesto na tabeli", kazao je Duvnjak.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Samo deri Likce,lopovi ce svakako doc na svoje a i Marina je zamjenljiva sve ista .ovna i u sudu i u tuzilastvu prodani davno za vrecu brasna.
5 3
Brotherze
Fudo mafija
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti