Mustafa Kodro suspendovan od FSBiH, Dino Hasanović 'udaren po džepu'

Određene kazne

Mustafa Kodro suspendovan od FSBiH, Dino Hasanović 'udaren po džepu'

M. Šljivak

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je kazne za nekoliko klubova, fudbalera i fudbalskih radnika koji su dobili prijave delegata u prethodnom periodu, a među kažnjenim su Mustafa Kodro, Dino Hasanović, HŠK Zrinjski, FK Velež, NK Čelik...

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je novčano i suspenzijama sudionike utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine i prethodnog perioda.

Najgore je prošao nekadašnji pomoćni trener FK Sarajevo Mustafa Kodro. Zbog incidenta na utakmici protiv FK Sloga Doboj i nesportskog ponašanja prema sudiji, Kodro je suspendovan na mjesec dana.

Treba svakako istaći da je odluka stupila na snagu od trenutka kada je kazna izrečena (26.10), pa Kodro neće previše osjetiti ovu suspenziju jer su on i Feđa Dudić ostali bez posla u FK Sarajevo.

Također, pored suspenzije Kodro je kažnjen i novčanom kaznom u iznosu od 1.000 KM koju u narednih 15 dana mora uplatiti na račun Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Fudbaler Veleža Dino Hasanović novčano je kažnjen zbog nesportskog ponašanja na utakmici protiv Igmana iz Konjica, a on će u kasu Saveza uplatiti 500 KM. Identičnu kaznu dobio je službeni predstavnik Igmana Sead Kovačević.

Oglasi

FK Velež je novčano kažnjen s 3.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača na utakmici protiv Zrinjskog, a drugi mostarski klub iz istog razloga je kažnjen s 2.000 KM.

Zbog upotrebe pirotehnike od strane navijača kažnjen je i NK Široki Brijeg i to sa 1.000 KM, istu kaznu dobio je i Leotar, dok je Željezničaru izrečena kazna od 1.500 KM.

NK Čelik je također kažnjen od strane Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a Zeničane je koštalo veliko slavlje nakon eliminacije FK Sarajeva iz Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zenički velikan je šokirao Bordo tima, ali će u kasu Sveza zbog pirotehnike morati uplatiti cifru od 3.000 KM.

Kažnjeno je i bihaćko Jedinstvo s 1.000 KM zbog loše organizacije utakmice Kupa protiv Sloge iz Doboja, a kaznu od 1.000 KM platit će i Posušje zbog kršenja pravila u utakmici protiv NK Kolina.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

krems_krems12
Zato neka oni nisu suapendovali boksera Jakirovica. On je pravi uzor i primjer. Uhjupi ugasili se za sva vremena!
12 2
Straus
Da ga je išamarao nebi bio suspendovan, kao trener zrinjskog samo novčana kazna.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi