Foto - EPA

Trijumf Bavaraca

Musiala odigrao 100. meč za Bayern i okrunio ga na izuzetan način

Midhat Šljivak

Bayern je u 15. kolu njemačke Bundeslige savladao kao gost ekipu Schalkea u Gelsenkirchenu. Bilo je 2:0 uz golove Gnabryja i Choupa-Motinga.

Bayern je sigurnom pobjedom od 2:0 nad Schalkeom uspješno okončao prvi dio sezone nakon kojeg su sigurni na vrhu tabele Bundeslige.

Meč u Gelsenkirchenu Bavarci nisu igrali sa stoposto mogućnosti. Igrači su se čuvali za Svjetsko prvenstvo, pa su na kraju viđena samo dva gola.

Svoj 100. nastup u dresu bavarskog velikana imao je mladi Jamal Musiala (19). Proslavio ga je s dvije asistencije, postigao je i fenomenalan gol koji je nažalost poništen.

Schalke se uspješno branio sve do 38. minute meča kada Bavarci ipak dolaze do prednosti. Musiala je asistent, a Serge Gnabry strijelac za prednost gostiju od 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a pitanje pobjednika Bayern rješava u 52. minuti meča. Musiala upisuje novu asistenciju, a Choupo-Moting pogađa za 2:0.

Bilo je još šansi da se promijeni rezultat ovog meča. Međutim, ostalo je 2:0 i Bayern je stigao do pobjede.

Nakon 15 odigranih kola sada slijedi pauza zbog Svjetskog prvenstva, a Bavarci na 'odmor' odlaze sa poprilično lijepom prednošću u odnosu na ostatak lige.

Bayern je u 15 utakmica osvojio 34 boda, šest manje ima RB Leipizg na drugom mjestu, a po 27 Union Berlin i Freiburg.

Naredni meč ekipa Bayerna igra za dva mjeseca, odnosno 20. januara kada će gostovati kod RB Leipziga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 15. kolo:

Schalke - Bayern 0:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.