Novi potpis u Bayernu, Salihamidžić smatra da je to posebno važan posao
"Ovo produženje ugovora izražava sportski značaj koji Sven ima za naš tim"

Ulreich produžio ugovor

Novi potpis u Bayernu, Salihamidžić smatra da je to posebno važan posao

Edmir Škorić, foto: EPA

Rezervni golman Bayerna Sven Ulreich ostaje u redovima njemačkog prvaka još godinu dana.

U petak je objavljeno da je nastavljena saradnja između 34-godišnjeg golmana i Bayerna. Njemu je ugovor trajao do ljeta 2023. godine, ali je potpisano jednogodišnje produženje.

Ulreich se prvi put pridružio Bayernu 2015. iz VfB Stuttgarta. 2020. je prešao u HSV, ali se vratio 2021. Kapiten Manuel Neuer postavljen je za prvog golmana, ali Ulreich je već odigrao osam takmičarskih utakmica ove sezone, uglavnom zbog povrede Neuera.

"Ovo produženje ugovora izražava sportski značaj koji Sven ima za naš tim", rekao je sportski direktor Hasan Salihamidžić.

"Bio je i uvijek je podrška kada je to bilo potrebno, pa tako i u svlačionici. Važno nam je i to što je već godinama jako dobro uigran s Manuelom Neuerom na treninzima. Obojica podržavaju jedan drugoga i to nam je potrebno na ovoj važnoj poziciji. Drago mi je što ćemo nastaviti surađivati", izjavio je Brazzo.

Sveukupno, Ulreich je dosad odigrao 86 utakmica za Bayern. Osvojio je sedam naslova prvaka Njemačke, tri puta DFB kup, šest puta DFL Superkup te po jednom Ligu prvaka i Superkup Evrope.

Oglasi

Ulreich je imao lijepe, a i one manje lijepe momente na golu Bayerna. Prije četiri godine bio je tragičar u Ligi prvaka protiv Real Madrida.

Bayern je u Madridu bio dominantniji tim, no zaostatak od 2:1 iz prvog meča Bavarci nisu uspjeli nadoknaditi, a za ispadanje mnogi krive golmana Svena Ulreicha.

Ulreich je neobjašnjivo pogriješio kod drugog pogotka Real Madrida, a nakon crne večeri i neprospavane noći odlučio se oglasiti putem društvenih mreža.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Riječi ne mogu da opišu koliko sam razočaran što smo ispali iz Lige prvaka. Žarko smo željeli da se plasiramo u finale, dali smo sve od sebe i onda mi se dogodila ova nepotrebna greška. Ne mogu da je objasnim. Žao mi je... zbog mog tima i zbog vas, navijača", napisao je Ulreich.

No, to mu je sve brzo zaboravljeno, Ulreich je jako cijenjen u Minhenu i naravno danas kad god dobije priliku uglavnom je iskoristi. A s obzirom da je Neuer i dalje van stroja, Ulreich će biti na golu bar još nekoliko mečeva.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti