Samo se dobro zabavljao

Iskorištena, pa potom i odbačena: Nesretna djevojka tvrdi da je zbog Artura Vidala ostala bez svega

Edmir Škorić

Kolumbijska novinarka Daniella Duran otkrila je detalje svoje veze s Arturom Vidalom i priznala da je zbog kratke avanture sa zvijezdom Čilea izgubila sve - posao, porodicu i prijatelje.

Nakon 10 godina braka, Arturo Vidal i bivša supruga Marite Matus rastali su se 2019. godine kada je čileanski veznjak igrao za Barcelonu. Nešto kasnije, Arturo je započeo kontroverznu vezu sa Sonjom Isazom.

Isazina romansa s Vidalom započela je krajem 2020. i početkom 2021. godine, no kasnije su imali problema te su se proširile glasine o razvodu. U to vrijeme u životu aktuelnog nogometaša Flamenga pojavilo se još jedno ime: Daniella Duran.

Novinarka iz Kolumbije povezivala se sa Vidalom az vrijeme Copa Americe 2021. godine i zapravo su viđeni zajedno u nekoliko navrata. Duran je sada gostujući u jednom podcastu na YouTubeu progovorila o tome.

Daniella je bila s Arturom za vrijeme Copa Americe, ali je poslije izgubila i njega, ali i sve drugo - porodicu, prijatelje i posao

"Razgovarali smo neko vrijeme. Nisam upoznala Artura Vidala kao nogometaša već kao jednostavnog čovjeka, punog ljubavi, privrženog, promišljenog čovjeka i sa velikim osjećajem za postojanost u svojoj reprezentaciji", kazala je Daniella, dodavši:

"Zakazala sam intervjue s njim i često sam ga viđala. Ne ideš kroz život govoreći da ćeš se petljati s ovim ili onim. Broj sportista koji ti pišu je nevjerovatan. Nije to greška, niti je nešto zabranjeno. Dogodi se... Bilo je spontano", ispričala je svoju romansu sa Čileancem 2021. godine.

O razlozima koji su doveli do prekida ove veze, Kolumbijka je objasnila: "Tisak i mnogi ljudi previše se uključe u sve. Došao je sa svojom pričom iz prošlosti koja mi nije bila baš zahvalna. Onom svojih bivših partnerica. To nije bilo ono što sam si mogla priuštiti. Ostala sam i bez posla i bze njega. Ostala sam sama jer su mi prijatelji i porodica okrenuli leđa. Arturo je bio vrlo medijatičan", kazala je.

Arturo, koji je napustio Inter i otišao u Brazil da igra za Flamengo, a s kojim je osvojio naslov Copa Libertadoresa, trenutno je u vezi sa jako zgodnom Sonijom. Sonia se nakrakto razišla od Vidala 2020. godine, no ubrzo su se pomirili i od tada su nerazdvojni. Njihova veza datira od 2018. godine.

No, ponajveća sportska zvijezda Čilea često je u centru pažnje zbog svojih postupaka, a žene sa kojima je bio uglavnom su zaluđenje njime i većina njih je, poput Danielle, na kraju povrijeđeno.

Inače, Vidala nećemo gledati u Kataru na Svjetskom prvenstvu jer Čile nije uspio da se plasira kroz kvalifikacije. Čileanci su se nadali da će dobiti ulaznicu zbog Ekvadora i afere "Byron Castillo", ali je na kraju FIFA kaznila Ekvadorce sa "samo" tri boda minusa u narednim kvalifikacijama za SP, dok joj je dopustila da igra na turniru u Kataru iako je dokazano igrao Kolumbijac koji nije imao pravo u proteklim susretima kvalifikacija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.