Slavni fudbaler vlastitom ocu nije otišao na sahranu, sve je gledao preko mobitela

Šokantan potez

Slavni fudbaler vlastitom ocu nije otišao na sahranu, sve je gledao preko mobitela

Admin Čaušević

Svojevremeno jedan od najboljih veznjaka svijeta šokirao je odlukom da ne dođe na sahranu vlastitom ocu.

Erasmo Vidal, otac popularnog fudbalera Artura Vidala, preminuo je prije nekoliko dana dok je radio u Clubu Hipico de Santiago. Spasioci nisu mogli učiniti ništa za 61-godišnjaka koji je preminuo od kardiorespiratornog zastoja i hipovolemičnog šoka.

Cijela obitelj čileanske fudbalske zvijezde okupila se na sprovodu, ostavivši po strani čak i nesuglasice iz prošlosti, dok je bivši as Juventusa, Intera, Bayerna i Barcelone sve posmatrao na daljinu i to preko mobitela.

Vidal se nije odlučio vratiti u domovinu, nego je radije nastavio raditi s Flamengom, uoči prve utakmice finala Kupa Brazila protiv Corinthiansa

Izbor kojeg njegov klub i navijači jako cijene, koji su mu slali poruke i iskazivali naklonost. Arturo je ipak sprovod pratio putem društvenih mreža.

Zahvaljujući prijenosu uživo svoje sestre Ambar, nogometaš se uključio za misu. Kada je vidio očev lijes Vidal se slomio i počeo je plakati te više nije mogao kriti suze.

Oglasi

Odnos čileanskog fudbalera i njegovoca oca obilježen je usponima i padovima. Vidal stariji je napustio svoju porodicu kada je Arturo bio praktički dijete.

Situacija koja je zauvijek promijenila život porodice, s majkom Jacqueline koja je bila prisiljena preuzeti sve na sebe. U tom se trenutku taj mali dječak koji je imao bezgraničnu strast prema fudbalu zakleo da će postati profesionalni fudbaler.

"Kad sam imao 13 ili 14 godina, tada sam rekao sebi: 'Moram postati fudbaler, šta god da se desi.' Bio je to jedan dan kada je moja majka došla kući potpuno iscrpljena. A ja sam pomislio, 'Ovo se ne može ponoviti.' I odlučio sam uložiti tri, četiri, deset puta više napora nego bilo ko drugi na svakom treningu kako bih postao profesionalac", kazao je član Flamenka prije pet godina.

Inače, prva utakmica finala Kupa Brazila okončana je bez golova, a Vidal je na terenu igrao od 65. minute. Klub mu je dao slobodne dane da ode na očevu sahranu, ali je to Čileanac odbio te je ostao uz ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi