FOTO: GNK Dinamo

Nokaut na Rujevici

Fijasko kakav ne pamti HNL: Dinamo ponizio Rijeku!

Haris Zilić

Rijeka ove sezone dožiljava totalni fijasko u HNL-u. Sezona je otišla užasnim putem, što je dokazano i večeras, obzirom da je tim sa Rujevice pregazio Dinamo rezultatom 2:7 u 17. kolu HNL-a. Da stvar bude gora, Rijeka je ranije ispala u Kupu od drugligaša Bijelog Brda.

U večerašnjoj utakmici na terenu je postojala samo jedna ekipa.

Dinamo je jednostavno od prve minute krenuo uraganski prema golu domaćina.

Slavlje već u drugoj minuti. Drmić je asistirao, a Mišić pogodio za 0:1. Deset minuta kasnije nova kapitulacija riječke odbrane, Oršić na asistenciju Petkovića pogađa za 0:2.

Dinamo je dominirao, držao loptu, stvarao prilike, Rijeka je izgledala nemoćno i razbijeno, a novi pogodak u 27. minuti. Drmić upisuje drugu asistenciju, Špikić pogodio za 0:3.

Do kraja prvog poluvremena još jedan gol u mreži Rijeke. Oršić u 44. minuti pogađa za 0:4 na dodavanje Špikića.

Nastavak utakmice donosi počasni gol za domaćine, Lunetta je pogodio za 1:4 nakon proigravanja bvišeg reprezentativca BiH Marija Vrančića.

Dinamu to nije zasmetalo, Modri su igrali svoju igru, što je potvrdio Šutalo pogotkom za 1:5 u 56. minuti.

Stižemo do 72. minute, lijepa akcija Baturine i Emrelija, a reprezentativac Azerbajdžana pogađa za velikih 1:6.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Do kraja meča Dinamo je zabio i sedmi pogodak u 87. minuti, ponovo je bio strijelac Emreli za 1:7, a konačnih 2:7 postavlja Vrančić u drugoj minuti sudijske nadoknade. 

U timu Dinama cijelo drugo poluvrijeme odigrao je bh. reprezentativac Luka Menalo koji se oporavio od povrede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.