Selo sa manje od 2000 stanovnika šokiralo Rijeku, navijači na užasan način vrijeđali igrače

Nakon šokantne eliminacije iz Kup-a

Selo sa manje od 2000 stanovnika šokiralo Rijeku, navijači na užasan način vrijeđali igrače

E. Oštraković

BSK iz Bijelog Brda, ekipa koja se takimči u nižem rangu u Hrvatskoj, te se i tamo grčevito bori za opstanak i drži predposljenje mjesto na tabeli, danas je napravila veliku senzaciju i eliminisala Rijeku u osmini finala Hrvatskog kupa.

Domaća ekipa je gubila, ali je na kraju uspjela da preokrene rezultat protiv Rijeke, te je na kraju utakmica završna sa 2:1 za domaće.

Trener gostujuće ekipe je odlučio da malo rotira ekipu, ali igrao je veliki broj igrača iz prve postave, te je viđeno veliko iznenađenje.

Rijeka je povela preko Lunette već u sedmoj minuti, ali samo tri minute kasnije izjednačenje je donio Marc Tokich.

Konačan rezultat ove utakmice postavljen je u 75. minuti kada je gol za pobjedu BSK postigao Dario Pudić.

Za ekipu BSK je ovo historijski rezultat jer su uspjeli da se plasiraju u četvrtfinale i igrati će protiv boljeg iz duela Varaždina i Osijeka.

Oglasi

Navijači Rijeke ogorčeni su nakon ispadanja njihove ekipe od niželigaša, a to je bio samo još jedan u nizu očajnih rezultata ove sezone.

Odmah su krenuli komentari navijača Rijeke na društvenim mrežama. Jedan fan je napisao: "Daj potjeraj sve u 3.p.m. Pusti nam igrače koji će pustiti krv i znoj na terenu a ovi što su tu ne zaslužuju dres Rijeke. Nadam se kompletnoj čistki svlačionice".

Bilo je još nekoliko zaista žestokih komentara na ovo ispadanje, a izdvojit ćemo još jednog fana Rijeke i njegov komentar.

"Čestitke cijeloj upravi, treneru, igračima i naravno predsjedniku Miškoviću ovo su povijesni uspjesi za Rijeku! Bravo majmunčići!, "Bijelo Brdo - bijelo krdo 2:1", napisao je navijač Rijeke.

Zaista će ovoj ekipi trebati čudo u pauzi da se konsoliduju i da naprave mnogo promjena u ekipi kako bi konačno igrali bolje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi