Englezi nisu mogli vjerovati šta rade navijači Dinama

Nakon duela protiv Chelseaja

Englezi nisu mogli vjerovati šta rade navijači Dinama

Haris Zilić

Dinamo Zagreb se oprostio od Evrope. U šestom kolu Lige prvaka trebao im je trijumf u Londonu protiv Chelseaja i poraz Salzburga u Milanu da dođu do Evropa lige, ali nisu mogli do velike pobjede. Poraženi su sa 2:1 od Chelseaja, iako su vodili sa 1:0.

Dinamo je u ovoj utakmici imao veliku podršku svojih navijača popularnih Bad Blue Boysa.

Navijačnje BBB-a bilo je sjajno što je i impresioniralo gledaoce na Stamford Bridgeu. Nije dugo trebalo da dođu i prvi komentari.

"Ovog kod nas nema", jedan je od komentara engleskih navijača na društvenim mrežama na pjesmu Bad Blue Boysa nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. Komentar dovoljno govori šta u Londonu misle od podršci za Dinamo.

Bad Blue Boysi su još jednom pokazali da su DInamov 12. igrač bez obizra u kojem dijelu Evrope igraju njihovi ljubimci.

Oglasi

Dinamo je odlično otvorio Ligu prvaka i u prvom kolu savladao Chelsea sa 1:0 na Maksimiru, ali nakon toga u nekim mečevima nisu imali sreće.

Protiv Salzburga su remizirali 1:1 na svom stadionu u utakmici gdje su bili puno bolji rival i mnogi su mišljenja da je taj susret koštao Dinamo novog evropskog proljeća.

Naravno u klubu sa Maksimira neće puno žaliti jer su nastavili evropski kontinuitet nastupa u grupnim fazama.

Iz Dinamove grupe u osminu finala rošle su ekipe Chelseaja i Milana, dok je Salzburg završio trećeplasirani i igrat će u šesnaestini finala Evropa lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zagrebački klub se sada okreće HNL-u gdje su lideri i koračat će prema novoj tituli i potvrdi dominacije.

Također, Modri će tražiti i duplu krunu eventualnim osvajanjem trofeja u Kupu Hrvatske.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1639597140
Da im je torcida došla napustili bi Englezi stadion poslije pola sata
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi