Trener Real Madrida će bodriti svoje igrače na Svjetskom prvenstvu.

Njegove Italije nema na Mundijalu

Ancelotti otkrio za koga će navijati u Kataru: Naše komšije će biti jako sretne zbog izbora

Eldar Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za pet dana. Slijedi pauza u klupskom fudbalu, a trener prvaka Evrope i Španije, Carlo Ancelotti, otkrio je za koga će navijati.

Real Madrid će na Svjetsko prvenstvo u Katar poslati mnogo svojih igrača.

Kada su golmani u pitanju, Thibaut Courtois iz Real Madrida će stojati na golu reprezentacije Belgije, a za tu selekciju nastupat će i Eden Hazard.

U reprezentaciju Španije pozvani su Daniel Carvajal i Marco Asensio, a u Francusku Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouameni i Karim Benzema.

Od Brazilaca iz Real Madrida pozvani su Eder Militao, Rodrygo i Vinicius Junior.

Antonio Rudiger je na spisku reprezentacije Njemačke, Federico Valverde Urugvaja, a Luka Modrić Hrvatske. 

Na Mundijalu neće biti reprezentacije Italije. Prvaka Evrope je u polufinalu baraža izbacila Sjeverna Makedonija, pa neće imati priliku boriti se za titulu prvaka svijeta.

Carlo Ancelotti, Talijan na klupi Reala, tako će morati navijati za neku drugu selekciju u Kataru, a on je izdvojio sve selekcije za koje igraju njegovi igrači.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Samim tim, izdvojio je i reprezentaciju Hrvatske koja brani srebro iz Rusije i koja će ovaj put pokušati napasti zlato, nakon bronze 1998. i srebra 2018. godine.

"Navijat ću za Hrvatsku, Brazil, Španiju, Njemačku, Francusku, Urugvaj, Belgiju... Podržavam sve svoje fudbalere i želim im sreću na Svjetskom prvenstvu", kazao je trener Real Madrida. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.