Zvijezdu Real Madrida zovu Rambo, a on poručio: "Ako mogu da te povrijedim to ću i uraditi"

Rudiger poznat kao veliki borac na terenu

Zvijezdu Real Madrida zovu Rambo, a on poručio: "Ako mogu da te povrijedim to ću i uraditi"

Endin Čaušević

Real Madrid je u ljetnom prelaznom roku uspio da dovede nekoliko zvučnih pojačanja, a mežu njima je i njemački defanzivac Antonio Rudiger koji je na samom startu sezone oduševio navijače kraljevskog kluba jer je pokazao da je nevjerovatan borac na terenu.

Rudiger je poznat po svojoj borbenoj igri i činjenici da u svakoj utakmici ostavlja zadnji atom snage na terenu, a to navijači itekako znaju da cijene.

Njemački reprezentativac je u Real Madrid stigao ljetos iz Chelseaja nakon što mu je istekao ugovor s Plavcima i odlučio je da je vrijeme za novi izazov, a poziv sa Santiago Bernabeua jednostavno nije mogao da odbije.

U intervjuu koji je dao za madridski AS govorio je o trenutku kada je saznao za interes Real Madrida i priznao je da mu je brat rekao da su Kraljevi poslali ponudu za njega.

"Bio sam u Londonu s bratom i on mi je rekao da me želi Real Madrid. Nisam mogao da vjerujem i mislio sam da se šali. Ne mogu ni da opišem kako sam se tada osjećao, evo i sada se naježim kada pomislim na taj trenutak. Bilo je drugih timova koji su me željeli, ali sam razmatrao samo dvije ponude", priča Rudiger i nastavlja.

"To su bili Chelsea i Real Madrid. U Londonu sam imao sjajnih pet godina i uživao sam, ali jednostavno ne možete odbiti mogućnost da idete u Real. I Barcelona me željela, ali ponuda Reala je bila ta koju sam prihvatio dok sam čuo da žele da me dovedu".

Oglasi

Rudiger je oduševio saigrače i navijače u Real Madridu jer daje u svakoj utakmici zadnji atom snage, a u svlačionici je dobio nadimak Rambo.

"Da, istina je da me zovu Rambo. Taj filmski lik John Rambo je isti kao ja. Ako vas mogu povrijediti onda ću to i da uradim. Zato me zovu Rambo ovdje", kroz smijeh je rekao defanzivac Real Madrida.

Rudiger ne krije da ga je u novom klubu posebno oduševio Luka Modrić za kojeg on ima poseban nadimak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je Maestro. Zovem ga Maestro jer je nevjerovatno šta radi na terenu, a ima 37 godina. Niko u našem timu nije na njegovom nivou, on je baš čudo od igrača", dodao je.

Ovaj 29-godišnji fudbaler u dresu Real Madrida u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 17 utakmica u svim takmičenjima i zabio je dva gola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Ako je ovo tacno prenesena izjava onda njemu odmah treba zabraniti da igra fudbal.Cuj zeli povrijediti nekoga ko zivi od iste stvarii kao on.
0 2
Klicko
Panjina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi