Dalića pitali da li je dobio 'tajne' informacije od Vahe, a on otvoreno opisao bh. trenera

Hrvatska se sprema za Maroko

Dalića pitali da li je dobio 'tajne' informacije od Vahe, a on otvoreno opisao bh. trenera

Samir Mlaćo
Reprezentacija Hrvatske je spremna za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Vatreni će u srijedu odigrati prijateljski meč protiv Saudijske Arabije, a zatim putuju u Katar.

Sve misli hrvatske sportske javnosti već su okrenute prvom meču i duelu sa Marokom, koji je na Svjetsko prvenstvo odveo bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, ali zatim i dobio otkaz.

Novinari su Dalića pitali da li je pričao sa popularnim Vahom i saznao brojne stvari o protivniku, a on je dao jasan odgovor.

"Nisam se čuo s Vahom, nisam ga niti zvao. To ne bi bilo ni korektno s moje strane. On je tu reprezentaciju odveo na Svjetsko prvenstvo. Znam koliko je on principijelan, ne bi mi on to rekao niti bih ga ja pitao. Imamo svoje skaute. Ne bi ni meni bilo zgodno da me netko to pita za Hrvatsku, a da nisam izbornik“, rekao je Dalić.

Vahid Halilhodžić ne da prvu zvijezdu: On ne može otići! - SportSport.ba

Oglasi

Bez obzira što je imao odlične rezultate FS Maroka je odlučio da smijeni najboljeg bh. trenere i to zbog ogromnog  pritiska javnosti što na spisku nema nekih igrača.

Poznato je da je Vaha čelična ruka u svlaočionici te da ne toleriše nedisciplinu što je bio slučaj sa Hakimom Ziyechom te Noussairjem Mazraouijem, uz Achrafa Hakimija najvećim zvijezdama ekipe.

Nakon višemjesečnih peripetije odlučeno je da Halilhodžić napusti kormilo, a na njegovo poziciju je stigao Walid Regragui koji je odmah Ziyecha i Mazraouija vratio u reprezentaciju.

Petnaestak dana uoči poočetka Svjetskog prvenstva Regragui je objavio i spisak od 26 igrača na kojem su se očekivano našli fudblaeri Chelseaja i Ajaxa.

Ziyech u Chelseaju igra na kašićicu, uopšte nije u prvim planovima, ali sve to nije uticalo da ne dobije poziv što dovoljno govori koliko je voljen kod Marokanaca.

Oglasi

Iako se bio penzionisao, čim je Vaha otišao odmah se vratio u nacionalni tim. Možda i taj podatak najbolje pokazuje koga je za protivnika imao Vaha tokom kampanje da se sruši sa klupe marokanske reprezentacije.

Inače, spisak reprezentacije Maroka koja će na Mundijalu igrati protiv Hrvatske, Kanade i Belgije izgleda ovako:

Golmani: Yassine Bounou (Sevilla), Munir El Kajoui (Al Wehda), Ahmed Reda Tagnaouti (Wydad Casablanca).

Odbrana: Anas Zniti (Raja CA), Achraf Hakimi (PSG), Noussair Mazraoui (Bayern Munich), Ganza Ek Niyssaiyu (RS Berkane), Romain Saiss (Besiktas), Achraf Dari (Brest), Badr Benoun (Qatar SC), Yahia Attiyat Allah (Wydad Casablanca), Jawad El Yamiq (Real Valladolid), Samy Mmaee (Ferencvaros).

 Vezni red: Younes Belhanda (Adana Demirspor), Sofyan Amrabat (Fiorentina), Azzedine Ounahi (Angers), Abdelhamid Sabiri (Sampdoria), Ilias Chair (QPR), Selim Amallah (Standard Liege), Yahya Jabrane (Wydad Casablanca), Amine Harit (Marseille).

Napadači: Hakim Ziyech (Chelsea), Munir El Haddadi (Getafe), Zakaria Aboukhlal (Toulouse), Ayoub El Kaabi (Hatayspor), Walid Cheddira (Bari), Soufiane Rahimi (Al-Ain), Sofiane Boufal (Angers), Youssef En-Nesyri (Sevilla), Ryan Mmaee (Ferencvaros), Abde Ezzalzouli (Osasuna).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti