FOTO. E. Dindić

Sloboda i Tuzla City će dobiti odličan teren

Radovi na Tušnju idu punom parom: Poznato kada će biti odigrana prva utakmica na novom terenu

Haris Zilić

Za vikend se igra posljednje 19. kolo jesenjeg dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ovaj dio sezone dosta klubova je igralo domaće utakmica na zamjenskim stadionima jer su u toku radovi postavljanja novog travnjaka na njihovim terenima.

FK Sloboda je također jedan od klubova koji je domaće utakmice igrao van Tuzle jer su u toku radovi na Tušnju.

Sloboda je domaće utakmice u ovom dijelu sezone igrala na stadionu u Banovićima.

Tušanj će ne proljeće dobiti potpuno novi izgled i Sloboda će se vratiti u svoj dom.

Radovi na tuzlanskom stadionu teku punom parom, a ostao je još jedan dio terena da se pokrije novim travnjakom što će svakako biti veliki plus za Slobodu, ali i Tuzla City koji domaće utakmice također igra na Tušnju.

Znamo da je Tušanj slovio za jedan od najlošijih terena u Bosni i Hercegovini, međutim sada će slika biti potpuno drugačija.

U fotogaleriji koju je zabilježio naš reporter možemo vidjeti da su radovi u punom toku i ono što se može primijetiti na fotografijama, novi travnjak će izgledati veoma lijepo.

Povodom pomenutih radova oglasili su se i iz FK Sloboda.

"U toku je postavljanje travnjaka na stadionu Tušanj. Prvu utakmicu na renoviranom terenu ćemo igrati na proljeće", stoji u saopštenju FK Sloboda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao što je poznato i Tuzla City svoje domaće utakmice igra na Tušnju, a njihov zamjenski stadion je trenutno u Srebreniku gdje su nominalni domaćini.

Za vikend Sloboda u Banovićima dočekuje Igman iz Konjica u derbiju začelja i tražit će trijumf koji bi ih pomjerio sa posljednje pozicije pred zimsku pauzu. Tuzla City će za vikend u goste Širokom Brijegu koji igra u sjajnoj formi ove jeseni, dok su Tuzlaci u posljednjih pet mečeva osvojili svega dva boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.