Jedan od kultnih premijerligaških stadiona izgleda neprepoznatljivo

Radovi uzeli maha

Jedan od kultnih premijerligaških stadiona izgleda neprepoznatljivo

Admin Čaušević

Na nekoliko stadiona u BiH posljednjih sedmica intenzivirani su radovi.

Dok se u Konjicu i Doboju radi na ispunjavanju osnovnih uslova, u Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli se postavlja novi hibridni teren.

Stadion Tušanj je sigurno jedan od kultnih u Premijer ligi kojeg nažalost krasi neslavni epitet da ima najlošiji travnjak u prvenstvu.

Međutim, na sreću svih ljubitetlja fudbala ne samo u Gradu soli već i u cijeloj BiH to više neće biti slučaj.

Naime, radovi promjene travnjaka na Tušnju su uzeli maha i praktično ovaj stadion izgleda neprepoznatljivo.

Većina terena je iskopana poslije čega će uslijediti instaliranje drenaže, postavljanje tampona i svega ostalog što je neophodno za hibridnu podlogu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema trenutnim prognozoama radovi bi trebali biti okončani do kraja augusta pa će biti zanimljivo da li će Tuzla City i Sloboda na novom terenu debitovati prije ili poslije septembarske reprezentativne pauze.

Od ranije je poznato da će do okončanja radova na Tušnju Sloboda domaće utakmice igrati u Gradačcu, a Tuzla City u Banovićima.

Top Komentari

Husrefbeg22
njiva ostaje njiva. Sda ce Vico reci da je nestalo para za finnasiranje (jer su potrosene sve za stadion u Banja Luci).
1 14
user1596870987
Cuj neprepoznatljivo, bice neprepoznatljiv tek kad mu travu postave
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi