Tonali je doživio povredu glave zbog koje je morao napustiti utakmicu.

Svi se nadaju da će biti dobro

Italija okrenula Albaniju, meč obilježila stravična povreda Tonalija

E. Ganibegović

FIFA-in termin za odigravanje prijateljskih utakmica koristi većina reprezentacija koja ni neće igrati Svjetsko prvenstvo. Večerašnji okršaj Albanije i Italije obilježila je strašna povreda Sandra Tonalija.

Na Air Albania stadionu u Tirani upravo je završena prijateljska utakmica između Albanije i Italije, a prvaci Evrope slavili su pobjedu od 1:3.

Albanci su poveli u 16. minuti kada je na asistenciju Bajramija pogodio Ismajli, no Azzuri vrlo brzo dolaze do poravnanja.

Samo četiri minute kasnije Grifo u ulozi asistenta, a za 1:1 pogađa Di Lorenzo.

Asistent kod prvog gola poslije pet minuta postiže gol za preokret. Raspadori je ovaj put bio asistent, a Grifo pogađa za 1:2.

U smiraj prvog poluvremena najgori detalj na meču kada je stravičnu povredu doživio Sandro Tonali.

U 42. minuti Tonali je bio u duelu s Bareom i doživio užasan pad na glavu. Pad je bio jako neugodan, liječnici su hitno intervenisali i nakon pet minuta utvrdili da on ne može nastaviti utakmicu.

Roberto Mancini je na teren uveo Riccija, a Tonali je na nosilima iznesen s terena.

Italija je u drugom poluvremenu stigla i to trećeg gola i to preko Grifa u 64. minuti, a igrač Freiburga definitivno je prvo ime ove utakmice.

Prijateljska utakmica:

Albanija - Italija 1:3 (Ismajli 16'; Di Lorenzo 20', Grifo 25', 64')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.