I dok mnogi o tome sanjaju, nogometaš Rome odbio da ide na Svjetsko prvenstvo!
Za njega nije bilo dileme za koga će igrati u budućnosti: Cristian Volpato veliki je dragulj, dečko koga Mourinho obožava i kome predviđa veliku karijeru, a na početku iste donio je važnu odluku

Volpata zvali Australci, ali je odbio

I dok mnogi o tome sanjaju, nogometaš Rome odbio da ide na Svjetsko prvenstvo!

E. Škorić

Talentovani Romin nogometaš Cristian Volpato odbio je poziv Australije za Svjetsko prvenstvo, kako bi u budućnosti igrao za Italiju.

18-godišnjak je proizvod omladinskog pogona australskog Western Sydney Wanderersa i pridružio se Romi u januaru 2020. u ugovoru vrijednom oko 116.000 eura. Rođen u predgrađu Camperdown u Sydneyu, Volpato je predstavljao Italiju na razini mladih, četiri puta nastupivši za selekciju do 19 godina i ima tri nastupa za momčad do 20 godina.

Kao što je istaknuo Calciomercato.com, Volpato je pozvan od strane australskog selektora Grahama Arnolda za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali je odlučio odbiti jer u budućnosti želi da bude isključivo reprezentativac Italije.

Arnold je raspravljao o odluci 18-godišnjaka na jučerašnjoj press konferenciji, potvrdivši da je ponuđeno mjesto za Svjetsko prvenstvo.

“Sinoć do 23 sata pokušavao sam uvjeriti Volpata da bude u timu, to nije bila moja odluka. S Cristianom sam razgovarao tri puta. A razgovarao sam s njim i drugi put prije toga. Jučer sam mu rekao da je među 26 pozvanih za Svjetsko prvenstvo. Rekao mi je da želi razmisliti o tome i razgovarati s ljudima koji su mu bliski kako bi pokušali shvatiti što je najbolje za njegovu karijeru. Kasnije je odlučio odbiti moju ponudu da igra za Australiju u Kataru".

  
Ko zna hoće li mu se opet ukazati takva prilika, ali mladić je sada odbio da bude član australske reprezentacije u Kataru.

“To je bila njegova odluka, sada se radije fokusiram na dečke koje imamo i mlade koji će doći. Cristian nije želio donijeti tako veliku odluku u ovom trenutku svoje karijere i to je u redu", priznao je australski selektor.

Oglasi

18-godišnji Volpato počeo se polako probijati u prvi tim Rome Josea Mourinha ove sezone, upisao je šest nastupa za i zabio je jedan gol i dao jednu asistenciju u tom vremenu.

U pretprošlom kolu zabio je jako važan gol u pobjedi Rome nad Veronom (3:1) u gostima. Bio je strijelac gola za 2:1 u 89. minuti, a potom je Stephen El Shaarawy samo ovjerio trijumf Vučice.

Iako mnogi igrači maštaju da igraju na Mundijalu i dali bi sve za takvu priliku, Volpato je odbio, želi igrati za Italiju i to je njegova konačna odluka.

Nema nikakve sumnje da će u skorije vrijeme biti ispunjena i ta njegova želja jer jednostavno radi se o nevjerovatnom potencijalu i ima samo 18 godina.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ofanzivni vezni je kao član Roma Primavere zabio 12 golova na 36 mečeva, ali ipak mnogo više se pamte njegova dva gola u seniorskoj konkurenciji za Romu.

Novu priliku za igru mogao bi dobiti sutra, kada će Roma gostovati ekipi Sassuola, a Jose Mourinho ionako ima brojne probleme s izostancima. Pored Volpata, šansu čeka i Benjamin Tahirović, Šveđanin sa bh. pasošem o kojem Jose ima samo riječi hvale.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PodvarakANeKupus
Nećeš ti dres kupiti od Italije kamo li igrati za njih
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi