Luis Enrique je samovoljno saopštio Fudbalskom savezu Španije kako je David de Gea odlučio okončati reprezentativnu karijeru (Foto: EPA)

Otpisan iz reprezentacije

Loš, zao, najgori: Velika laž Luisa Enriquea ostavila De Geu u nevjerici i niko ništa nije učinio

Midhat Šljivak

Golman Manchester Uniteda David de Gea (32) nije dobio poziv španskog selektora Luisa Enriquea za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a iskusni čuvar mreže Crvenih đavola nije bio ni u razmatranju za nastup na Mundijalu.

David de Gea godinama je bio broj jedan španske selekcije. Skupio je 45 nastupa, posljednji put je nastupio u oktobru 2020. godine protiv Ukrajine, a zatim ga je selektor poslao na klupu i šansu je dobio Unai Simon.

Prošle godine De Gea je dobio pozive za utakmice protiv Grčke i Švedske. Ove utakmice je odgledao s klupe, a potom ga Luis Enrique više nije ni zvao.

Sjajni španski golman nije znao o čemu se radi, razgovarao je sa selektorom, a ovaj mu je poručio da na njega više ne računa i nije mu dao nikakvo objašnjenje zašto je to tako.

Ipak, nekoliko dana kasnije uslijedio je ogroman šok za De Geu. Dobio je poruku od prvog čovjeka Fudbalskog saveza Španije u kojoj je pisalo.

"David. Čujem da si donio odluku da završavaš reprezentativnu karijeru. Hvala ti na svemu što si učinio za nacionalni tim".

De Gea je ostao u čudu. U daljoj konverzaciji s Rubialesom saopštio mu je da on nije donio nikakvu odluku i da ga je Luis Enrique jednostavo prekrižio bez ikakvog ponuđenog razloga.

Rubiales međutim ništa nije napravio da bi se De Gea eventualno vratio u nacionalni tim. Nije želio miješati se u posao selektoru koji je otpisao De Geu.

Tako se golman Manchester Uniteda nije našao ni na širem popisu za Katar, a na Mundijal putuju Unai Simon, Robert Sanchez i David Raya.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Španija je u Kataru smještena u grupu E sa selekcijama Kostarike, Njemačke i Japana te su naravno uz Nijemce veliki favorit za prolaz dalje.

Mundijal Crvena furija otvara duelom protiv Kostarike 23. novembra, a zatim im slijede dueli s Njemačkom (27. novembar) i Japanom (1. decembar).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.