Legendarni kapiten podsjetio na početke

Barbarez objavio jednu od prvih slika iz reprezentativnih dana, a onda su krenuli komentari...

Edmir Škorić

Sergej Barbarez je nedavno napunio 51 godinu, ali se najboljih dana svoje mladosti rado sjeti, a naročito onih dana kada je ponosno nosio dres reprezentacije BiH.

Nekadašnji kapiten reprezentacije BiH večeras je na Instagramu objavio staru fotografiju u opremi nacionalnog tima.

"Jedna od prvih slika iz reprezentativnih dana", napisao je Barbarez u opisu fotografije koja je skupila veliki broj lajkova za samo pola sata, a mnogi su ostavljali pozitivne komentare.

Reprezentativac BiH, Miralem Pjanić, stavio je srce u komentaru, iskazavši njime ljubav i poštovanje prema nekadašnjem kapitenu Zmajeva.

"Jedini iskreni i pravi kapiten, za sva vremena", napisao je u komentaru jedan od navijača BiH, dok drugi dodaje: "Šteta što nema više u NSFBIH heroja kao tebe same pič** su još tu".

"Tata i najveći svih vremena. Jedini pravi kapiten", dodaje treći. Gomilaju se pozitivni komentari, a i ne čudi s obzirom koliki je idol Barbarez Bosancima i Hercegovcima.

"Bog i batina, nikad više nećemo imati takvog igrača", još jedan je u nizu komentara kojima se iskazuje veliko poštovanje velikom Sergeju.

Krajem 2020. godine Barbarez je bio u užem izboru za novog selektora, ali je na kraju izabran bugarski stručnjak Ivajlo Petev.

Iako je imao ogromnu podršku javnosti, Barbarez nije dobio posao o kojem je oduvijek maštao, ali je uvijek uz Zmajeve i često iskazuje ljubav prema svojoj domovini i prema reprezentaciji čiju je historiju gradio.

Ostaće upamćen i kao kapiten koji je 12. oktobra 2005. godine u grotlu beograsdke Marakane za vrijeme utakmice Srbija - BiH reagovao i zatražio od sudije da prekine utakmicu zbog 'rata' na tribinama. Nažalost, sudija se na to nije osvrtao. Izgubili smo tada s 1:0, ali zauvijek nam se u srca uvukao Sergej.

Ponikao je u Veležu, odakle je početkom rata otišao u Njemačku i potpisao za Hannover, pa je igrao u Union Berlinu, Hansi, Borussiji Dortmund, HSV-u i Bayer Leverkusenu, što mu je bio posljednji klub u kairjeri koja je trajala do 2008. godine.

Član reprezentacije BiH bio je od 1998. do 2006. godine, a mnogi i dalje sanjaju o njegovom dolasku na mjesto selektora, mada je to nešto što vjerovatno on sam najviše želi da se ostvari.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.