Italijani napravili čudan "Ex Yu" tim:  Mišljenja su da bi osvojili svjetsku titulu

Zagrijavanje pred Katar

Italijani napravili čudan "Ex Yu" tim: Mišljenja su da bi osvojili svjetsku titulu

Haris Zilić

Do početka Mundijala u Kataru ostala su još dva dana. Duel domaćina Katara i Ekvadora u grupi A otvara Mundijal u nedjelju od 17 sati. Lagano se fudbalska planeta zagrijava za spektakl u Kataru, a jedan od vodećih evropskih i svjetskih medija itlaijanska "Gazzetta delo sport", napravila je najbolji tim sastavljen od igrača sa Ex Yu prostora.

Za razliku od ostalih medija koji često prave ovakav tim, "Gazzetta" je dosta iznenadila sa ekipom.

Po njihovom mišljenju idealni tim Ex Yu igrao bi u formaciji 4-3-3 i generalno bi imali dosta prostora da gaje otvoren i atraktivan fudbal gledajući stil najboljih fudbalera s ovih prostora.

Tako su Italijani gol rezervisali za Jana Obalaka, sjajanog čuvara mreže slovenske reprezentacije.

U zadnjoj liniji bio bi i jedan bh. reprezentativac, to je Sead Kolašinac, a društvo bi mu pravili Amir Rrahmani, Borna Sosa, Nikola Milenković. Svakako da je ovdje možda iznenađenje Rrahmani, ali obzirom kakve partije pruža u Seriji A posljednjih sezona, reprezentativac Kosova bi vjerovatno imao mjesta među 26 igrača, ali pitanje je da li baš za prve postave?

Sredina terena bi bila jedna od najačih na svijetu, a činili bi je Luka Modrić, Sergej Milinković-Savić i Marcelo Brozović. Manje-više očekivano.

Oglasi

Italijani su napravil dosta zanimljiv napadački trio. Prednost ispred Edina Džeke i Aleksandra Mitrovića dobio je Slovenac Benjamin Šeško, a s njim u navali Ex Yu tima bili bi Ivan Perišić te Dušan Vlahović.

Da Jugolsavija nastupa na Kataru širi spisak bi još sačinjavali: V. Milinković-Savić (Srbija), Stojanović (Slovenija), Lovren (Hrvatska), Pavlović (Srbija), Bijol (Slovenija), Dedić (BiH), Kovačić (Hrvatska), Pjanić (BiH), Kostić (Srbija), Zajc (Slovenija), Pašalić (Hrvatska), Lukić (Srbija), Mitrović (Srbija), Oršić (Hrvatska), Džeko (BiH), Tadić (Srbija), Jović (Srbija).

"Gazzetta" je uvrstila na spisak 32 fudbalera i napominju da bi svaki selektor bio na mukama kojih šest igrača da ne pošalje u avion za Svjetsko prvenstvo.

Inetersantno na spisak nisu uvrstili nijednog reprezentativca Sjeverne Makedonije, koja je u baražu eliminisala upravo Italiju i ostavila je bez nastupa u Kataru. Možda namjerno? Teško je reći. Također mjesta nema ni za reprezentativce Crne Gore.

Također pišu da bi Ex Yu tim na Mundijalu bio prvi favorit za naslov.

Oglasi

Kao što vidimo na proširenom spisku se nalaze još tri bh. reprezentazivca, to su Edin Džeko, Amar Dedić i Miralem Pjanić.

Naravno, često vidimo razne Ex Yu timove i širinu koju imaju reprezentacije na ovim prostorima pa nema sumnje da bi danas jedna reprezentacija "Jugoslavije" bila itetako slatka muka za sve selektore svijeta.

Popularna Gazzetta je sastavljala tim prema svom viđenju i analizi trenutnih igara u evropskim klubovima kao i samoj formi igrača.

Podsjetimo, od Ex Yu selekcija u Kataru ćemo gledati samo Hrvatsku i Srbiju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hrvatska brani svjetsko srebro iz Rusije, a takmičenje počinje u zanimljivoj grupi sa Belgijom, Kanadom i Marokom.

Sa druge strane Srbija je smještena za mnoge u grupu "smrti" sa Brazilom, Kamerunom i Švicarskom. Većina Srbiju smatra i za potencijalno osvježenje i iznenađenje u Kataru.

Top Komentari

user1666374721
Ne znam zašto uvijek iznova ponavljaju ove gluposti, to je prošlost i nema potrebe za tim a oni uporno svako malo prave takve sastave.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi