Ugledni list našao novog Zmaja: "Bosna ga je tek otkrila, borit će se za njega"

Hoćemo li dobiti bh. reprezentativca?

Ugledni list našao novog Zmaja: "Bosna ga je tek otkrila, borit će se za njega"

A. Čaušević

Uzor mu je Edin Džeko, a mentor jedan od napoznatijih srbrijanskih veznjaka i njegovo vrijeme tek dolazi. Nije igrao za omladinske selekcije nijedne zemlje, ali nema sumnje da će početi borba i ubjeđivanje koju seniorsku reprezentaciju izabrati.

"Tih posljednjih 20 minuta su me stvarno iznenadili, on će biti veliki igrač", riječi su jednog od najboljih trenera svijeta o potencijalnom bh. reprezentaticu koji tek počinje da dobija priliku na velikoj sceni.

Bosna i Hercegovina bi uskoro mogla dobiti još jednog bh. reprezentativca rođenog u inostranstvu. Riječ je o Benjaminu Tahiroviću, 19-godišnjem Šveđaninu bh. porijekla koji nastupa za Romu.

Tahirović je debitovao za A tim Vučice u remiju protiv Torina prošlog vikenda i nikog nije ostavio ravnodušnim pa i ne čudi zašto je ljetos potpisao novi ugovor sa rimskim klubom i to do 2026. godine.

Talentovani veznjak nije nastupao niti za jednu reprezentativnu omladinsku selekciju, a ugledna Gazzetta dello Sport piše kako će se BiH tek početi boriti za njega.

Oglasi

"Mourinho ga prati već neko vrijeme, a sada su ga otkrili Švedska i Bosna koji će se boriti za njega u budućnosti. Zvuči nevjerovatno da nije igrao niti za jednu mladu reprezentaciju s obzrom na karakter kakav je pokazao za kratko vrijeme", navodi Gazzetta.

Bosna i Hercegovina je tokom smjene generacije uspjela privoliti nekoliko fudbalera rođenih van granice naše zemlje poput Anela Ahmedhodžića, Denisa Hadžikadunića ili Amara Dedića.

Jose Mourinho itekako cijeni Tahirovića i planira mu davati još više šansi u budućnosti

S obzirom kakvu mu budućnost predviđaju bilo bi zaista šteta da i Tahirović jednog dana ne postane A reprezentativac naše zemlje pošto su A selekciji neophodna i osvježenja u veznom redu.

Kada je stigao u Romu tada je za taj klub još uvijek igrao Edin Džeko i jedna od prvih stvari je bila fotografisanje sa svojim idolom. Tada mu je i poklonjen Džekin dres sa autografom.

Od trenutnih igrača Vučice najviše je vezan za Nemanju Matića, srbijanski veznjak mu je na neki način mentor i najviše vremena provodi sa iskusnijim kolegom.

I klupsko rukovodstvo je zadovoljno Tahirovićem, od početka su impersionirani njegovim karakterom, dinamikom u igri i inteligentim potezima. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Međutim kako mu je nedostajalo taktičke discipline morao je popraviti i taj segment. Nakon što se to desilo uslijedio je i debi za prvi tim Vučice.

Šveđani su nedavno najavili da će imati Tahirovića na radaru te da ga imaju u planovima za budućnost. Za nadati se da isto što prije uradi i novi direktor reprezentacije BiH, Zvjezdan Misimović.

Top Komentari

Zoilomas
Bila bi sramota da zaigra za bilo koga drugog iskreno. Svi koji to učine se kaju, neki tokom neki nakon ali kajanje je če uvijek ostati. Srce uvijek vuče na svoju domovinu sem ako ga nemas nikako.
6 3
FahroKonjHodzic
ovice igrat za svedsku tamo je rodzen nas su odje*ali i ibrahimovic avdic tankovic omeragic seferovic handanovic i ovice
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi