Nova dobra partija bh. koškarkaša

Real Madrid ponizio Murciju, Džanan Musa blistao u samo 14 minuta provedenih na parketu

Edmir Škorić

Košarkaši madridskog Reala razbili su Murcijuu 8. kolu ACB lige. 'Razbili' je možda i preblaga riječ kada se uzme u obzir da je kraljevski tim slavio sa skoro 40 razlike. Bilo je 93:57 na kraju.

Real Madrid je u sedam kola upisao pet pobjeda uz dva poraza, ali je u osmom došao do šeste pobjede i primakao se lideru tabele Tenerifima, koji imaju samo jedan poraz u dosadašnjem dijelu sezone.

Madriđani su svog rivala, ekipu Murcije, koja se bori za plasman u play-off, isuviše ozbiljno shvatili. Od početka je Real igrao svoju najbolju igru, a nakon prve četvrtine vodio je 27:9.

Do poluvremena je Real uspio da dođe na +30, a u finišu prvog dijela bilo je i +34 za Kraljeve. Ipak, na semaforu je za vrijeme velike pauze pisalo 52:22.

Malo se Murcia uspjela vratiti u trećoj dionici, gdje je uspjela da se nosi sa favorizovanim domaćinom, a onda u zadnjoj četvrtini, odnosno na početku iste, Real pravi seriju i odlazi na +39.

Naravno, to je bila prilika da trener da priliku igračima koji manje igraju, a da odmori neke svoje ključne košarkaše.

Upravo zbog toga je sjajni reprezentativac BiH Džanan Musa ostao na "samo" 14 poena, pošto je na parketu proveo tek 14 minuta. Imao je i pet skokova te dvije asistencije. Efikasniji od njega u Realu bio je jedino Poirier sa 19 poena. Abalde je ubacio 12, Tavares i Cornelie po 10.

U redovima razbijenih gostiju prednjačili su Anderson i Diop sa po devet poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Musa je odigrao još jedan sjajan meč, šteta što nije više vremena proveo na parketu. Bivši MVP ACB lige trenutno je u španskom prvenstvu na prosjeku od 22 poena po meču.

S današnjih 14. trenutno je na ukupno 144 poena. Rekord su mu 33 poena sa meča u dresu Breogana 19. decembra prošle godine, a u tom duelu je upravo ima i rekordnih 10 skokova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.