Skromna minutaža, ali odličan učinak Džanana Muse u pobjedi Reala
Bh. košarkaš je zbog ličnih grešaka presjedio većinu prvog poluvremena na klupi (Foto: EPA)

Igrao samo 14 minuta

Skromna minutaža, ali odličan učinak Džanana Muse u pobjedi Reala

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida pobijedili su večeras na svom parketu Albu iz Berlina u 8. kolu Eurolige. Bilo je 90:78 uz dobar nastup bh. košarkaša Džanan Muse.

Real Madrid je do pete pobjede u Euroligi došao na lagan način. Alba nije bila pravi rival večeras i Kraljevi su bez problema upisali trijumf.

Od samog početka Kraljevi su dominirali. Pod košem su pravili veliku razliku, a na početku su dominirali Poirier i Cornelie.

Džanan Musa je u uvodnim minutama zabio četiri poena. Ipak, nakon dva faula preselio je na klupu i nije se vraćao sve do početka drugog poluvremena.

Međutim, i bez njega Real je igrao sjajno. Bilo je i plus 14 u prvoj dionici, ali je Alba uspjela spustiti razliku na samo minus šest (26:20).

Real je dominirao i u drugoj dionici. Razlika se konstantno povećavala i na odmor domaći košarkaši odlaze sa 16 poena prednosti, 53:37.

Oglasi

Musa i Poirier podigli su prednost Reala na plus 24 tokom trećeg perioda. Potom su malo spustili gas, Alba je spustila na minus 15, ali se ipak u posljednju dionicu ušlo sa 18 razlike, 70:52.

U posljednjoj dionici bilo je samo pitanje s kolikom razlikom će meč biti okončan. Real je išao i na plus 25, a na kraju je Alba uspjela smanjiti na minus 18, 90:72.

Džanan Musa je u ovom meču na parketu proveo 14 minuta i pružio je sasvim solidnu partiju. Ubacio je 10 poena (4/6 iz igre), dodao je pet asistencija i tri skoka.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Vincent Poirier je vodio Real do vodstva s 19 poena i šest skokova, Sergio Rodriguez je dodao 13, dok je kod gostiju Procida bio najefikasniji s 13 koševa.

Real je nakon osam utakmica na omjeru od pet pobjeda i tri poraza, a ovo im je treći trijumf u nizu. Alba ima tri pobjede i pet poraza.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi