Real u efikasnoj utakmici savladao Efes, skromna partija Muse
FOTO: EPA

Euroliga - sedmo kolo

Real u efikasnoj utakmici savladao Efes, skromna partija Muse

H. Zilić

Derbi sedmog kola Eurolige odigran je večeras u Madridu, Snage su odmjerili Real Madrid i Anadolu Efes, a nakon dosta zanimlljive utakmice slavio je Real rezultatom 94:85 . Vidjeli smo večeras dosta zanimljivih dešavanja.

Real sjajno otvara meč, bili su raspucani u prvoj četvrtini koju su otvorili poenima našeg Džanana Muse, a prvi period su dobili sa 26:19.

U drugoj četvrtini napadi kod oba tima bili su raznovrsni, igrala se efikasna košarka. Drugi period također je pripao Realu sa 28:24, pa su tako Kraljevi imali na poluvremenu prednost 54:43.

U trećoj četvrtini Real je otišao na +15 i činilo se da je kraj, međutim Efes pravi seriju 12:0 i odvodi utakmicu u egal. Pred kraj treće četvrtine bilo je 69:67, samo dva poena razlike za Real.

Ipak, Kraljevi se bude u posljednjem periodu, napravili su novu seriju i uzvratili Efesu. Real je imao seriju 12:3, tako da je dvije minute prije kraja rezultat glasio 90:79 za domaćine.

Do kraja meča vidjeli smo lijepih akcija i poena, završilo je konačnih 94:85.

Oglasi

U redovima Reala Deck je bio prvo ime sa 13 poena, četiri skoka i tri asistencije. Utakmicu sezone odigrao je Hanga, koji je ubacio 11 poena, dodao četiri skoka i šest asistencija, od kojih se izdvaja fenomenalna za Hezonju krajem treće četvrtine.

Džanan Musa je na parketu proveo 22 minute i imao je skroman učinak za svoje standarde. Musa je utakmicu završio sa devet poena, dva skoka i dvije asistencije.

U redovima Efesa Clyburn je bio nezaustavljiv sa učinkom od 23 poena, devet skokova. Žižić je također bio raspoložen sa 17 poena i sedam skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real je sada na omjeru 4-3, a Efes na omjeru 2-5.

U osmom kolu Real Madrid će dočekati Albu iz Berlina, dok će Anadolu Efes na svom parketu igrati još jedan derbi ovaj put protiv Barcelone.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi