Uzaludni su bili protesti domaćih fudbalera, Kazlagić se nije oglasio

Sumnjiva situacija

Je li Mirza Kazlagić progledao kroz prste Borcu? Zrinjski je uzaludno tražio penal!

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski i FK Borac danas u Mostaru igraju derbi susret 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, posljednjeg u jesenjem dijelu sezone.

Duel Zrinjskog i Borca kao i uvijek donio je dosta pažnje, a već u osmoj minuti desio se jedan interesantan trenutak u ovom susretu.

Domaći su tražili penal, ali sudija Mirza Kazlagić iz Cazina se nije oglasio u situaciji koja je u najmanju ruku sumnjiva.

Irfan Hadžić je šutirao, lopta u kaznenom prostoru na putu prema golu u ruku pogađa Darka Lazića, a domaći su podigli ruke tražeći penal.

Da li je bilo elemenata da se pokaže na bijelu tačku u ovoj situaciji - prosudite sami na fotografiji ispod.

Zrinjski - Borac sumnjiva situacija u kaznenom prostoru

Međutim, Kazlagić se nije oglasio. Smatrao je da od penala nema ništa i da je sve čisto, pa su protesti domaćih fudbalera bili uzaludni.

Treneri Sergej Jakirović i Vinko Marinović u ovom susretu su izveli ove fudbalere:

HŠK Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Zlomislić, Hadžić, Bekić, Drljo, Stranput, Janković, Magdić i Tičinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Ćetković, Ninković. Mrkaić, Predragović, Vojnović, Subić, Andrić, Lazić, Kulašin, Tatar i Piščević.

Treba istaći da u sastavu Zrinjskog u ovom meču nema najboljeg strijelca Nemanje Bilbije koji se nije našao ni na klupi za rezerve.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.