Ko će na klupu Zrinjskog nakon Jakirovićevog odlaska? Rendulić glavni kandidat?

Promjene u HŠK Zrinjski

Ko će na klupu Zrinjskog nakon Jakirovićevog odlaska? Rendulić glavni kandidat?

Haris Zilić

HŠK Zrinjski bi mogao u drugi dio sezone u Premijer ligi BiH ući sa novim trenerom. Posljednjih dana dosta se špekulisalo u medijima o odlasku Sergeja Jakirovića koji bi mogao na klupu Rijeke, a navodno Plemići već spremaju zamjenu.

Nakon što su hrvatski mediji donijeli informaciju o vjerovatnom dolasku Jakirovića u Rijeku, u gradu na Nerveti se počelo špekulisati sa imenom njegovog nasljednika.

Iako je do zvanične informacije teško doči, sto je i sasvim razumljivo, nekoliko imena se navodno nalazi na listi želja bh prvaka

Neslužbene informacije govore da je hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić (49) najozbiljniji favorit, no svakako da treba sačekati i službene informacije iz kluba.

Rendulić iza sebe ima tri samostalna angažmana, vodio je Istru, Šibenik i Goricu, a također je bio asistent u reprezentaciji Irana.

Na početku trenerske karijere bio je pomoćnik u Fooladu i Al-Arabiju.

Oglasi

Bilo kako bilo, sasvim sigurno će u Mostaru biti zanimljivo ovih dana.

Zrinjski za vikend u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva Premijer lige Bosne i Hercegovine igra derbi protiv ekipe Borca.

Jakirović je najavio taj duel na press konferenciji.

"Marinović je stabilizovao Borac i podigao igru, u pobjedničkom su nizu i imaju dosta opasnih igrača koji nas mogu ugroziti. S te strane smo se pripremali, želimo anulirati njihove dobre stvari, a naše istaći kako bismo ih što više ugrozili. S optimizmom dočekujemo meč", rekao je Jakirović između ostalog u najavi derbija i dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Napravili smo dobar posao u intezivnom periodu koji smo imali, uzeli smo puno bodova i došli na prvo mjesto. Držimo taj neki razmak, imamo i utakmicu manje, mada ona nije lagana jer se radi o gradskom derbiju u gostima. Želimo ostati na prvom mjesti."

Duel Zrinjskog i Borca igra se u nedjelju sa početkom u 15 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
tko o čemu ss.ba o odlasku profe. čovjek je pod ugovorom, kužiš ba?
2 6
umzm12123
Ma sve mi znate
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi