Banjalučani "zauzeli stav" pred derbi sa Zrinjskim

I oni se nešto pitaju

Banjalučani "zauzeli stav" pred derbi sa Zrinjskim

E. Škorić

Borac će u nedjelju gostovati u Mostaru ekipi Zrinjskog u derbiju za kraj prvog dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Borac ima priliku da se bodovno izjednači sa liderom Zrinjskim, ukoliko uspije u nedjelju od 15 sati da pobijedi favorizovanog domaćina. Borac ima 33 boda, toliko ima i Široki Brijeg, a Plemići su lideri s +3 na tabeli.

Trener Borca Vinko Marinović svjestan je težine protivnika, no nakon vezane tri pobjede Banjalučani ipak imaju "stav", smatraju da se i oni nešto pitaju u nedjelju bez obzira što će Zrinjski sloviti za (blagog) favorita.

"Derbi protiv Zrinjskog nam je treća utakmica u nizu koju igramo u gostima. Protivnik je kvalitetan, nalazi se na prvom mjestu i sigurno to sve govori o kvalitetu Zrinjskog. S druge strane, mislim da i mi imamo dobar zamah, u dobroj smo formi i ukoliko odigramo onako kako smo igrali protiv Željezničara, da možemo da razmišljamo o povoljnom rezultatu. Čekaće nas teški uslovi, po najavi se očekuje kiša i težak teren, ali posljednja je utakmica, vratili su nam se suspendovani igrači i imaćemo određenu širinu", najavio je derbi Vinko Marinović, dodavši da na ovom meču neće moći računati na Amara Begića i Dinu Ćorića.

Samo dva puta na posljednjih 16 gostovanja Zrinjskom Borac je uspio da ostane neporažen, ali...

"Tradicija je takva da je Borac dva puta uzeo po bod u Mostaru, ali mi ne treba da se osvrćemo na to. Ulazimo u utakmicu da odigramo najbolje što možemo i nadamo se da ćemo doći do dobrog rezultata".

Oglasi

Golman Borca Nikola Ćetković također se obratio pred novinarima u press sali Gradskog stadiona u Banjaluci.

"Napravili smo dobru uvertiju pred ovaj derbi. Ostvarili smo dvije pobjede na teškim gostovanjima, što nam daje pravo da se nadamo da u Mostaru možemo doći i do sva tri boda. Kao i svaku utakmicu, shvatićemo je ozbiljno, jer znamo šta nam ona donosi. Iz prethodnih utakmica izvukli smo maksimum, ali moraćemo posljednji dašak snage da usmjerimo na meč sa Zrinjskim. Nedostaju nam Begić i Ćorić, ali smatram da ova ekipa ima dovoljno snage da izvuče ovako tešku utakmicu. Čeka nas ružno vrijeme i težak teren, ali kako njima, tako će biti i nama. Daćemo svoj maksimum i nadamo se da ćemo osvojiti tri važna boda."

I dok je Borac kompletan, Zrinjskom će u ovom duelu faliti dva bitna igrača. Trener Mostaraca Sergej Jakirović vrlo vjerovatno neće moći računati na usluge Petra Sučića i Silvija Ilinkovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najvjerovatnije je za njih ova polusezona završena, nakon povreda koje su zadobili na posljednjoj utakmici protiv Tuzla Cityja.

U prvoj ovosezonskoj utakmici ova dva tima u osmom kolu Borac je slavio minimalnu pobjedu zahvaljujući užasnom terenu i uslovima za igru na Mlakvama u Novom Gradu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

plemic
ako pobjedite osam razlike, postajete trenutni lideri. pitanje je tko bi vam trebao "dijeliti pravdu" za osmicu.
3 0
nakopitam
Hoce li sudija kazlagic igrati odbranu ili napad?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti