Takvo ponašanje mu ne treba

Ekvadorac zbog bezobraznog poteza rukom umalo dobio batine na tribini

Endin Čaušević

Spektakularnom ceremonijom danas je zvanično otvoreno Svjetsko prvenstvo, a prvu utakmicu na ovom velikom takmičenju igraju Katar i Ekvador, Tribine stadiona Al Bayt su ispunjene do posljednjeg mjesta, ali nažalost nije moglo bez incidenta kojeg je bahatim potezom izazvao jedan Ekvadorac.

Igrači obje reprezentacije imaju ogromnu podršku s tribina u večerašnjoj utakmici i atmosfera na otvorenju je bila zaista fantastična. To se nastavilo i tokom utakmice, ali jedan od navijača Ekvadora je sve mogao da pokvari.

Naime, jedan od navijača Ekvadora našao se u centru pažnje nakon što je završeno prvo poluvrijeme jer je mnoge domaće navijače naljutio svojim potezom.

Ekvador je opravdao ulogu favorita već u prvom poluvremenu jer je golovima Enera Valencije ova reprezentacija vodila sa 2:0 i jasno je da Katar neće uspjeti da iznenadi na startu Mundijala i osvoji barem bod.

Zbog odlične igre i rezultata u prvom poluvremenu jedan od navijača Ekvadora je čini se bio ponesen tom atmosferom, a potom je uradio nešto što baš i nije na pohvalu.

On je odlučio da provocira domaće navijače i pokazivao je rukom da Katar ne može da plati sve u fudbalu, te da se pobjeda protiv Ekvadora jednostavno ne može da kupi.

To je itekako iznerviralo pojedine domaće navijače koji su mu pokazali da sjedne i da se smiri, a pojedini su mu čak jasno poručili da se neće dobro provesti ukoliko ne ušuti i ne prestane s provokacijama.

Ubrzo se na Twitteru pojavio i video koji je pokazao šta se dešavalo, a mnogi su poručili da je ovaj Ekvadorac pokazao veliko nepoštovanje prema domaćinima, te da se takve stvari jednostavno ne rade.

Također, bilo je i onih koji su su pohvalili domaće navijače zbog strpljenja i činjenice da nisu fizički nasrnuli na navijača Ekvadora jer on sa svojim provokacijama nije prestajao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Što se tiče ove grupe prvo kolo se završava već sutra kada će se sastati Nizozemska i Senegal.

U drugom kolu Katar će igrati protiv reprezentacije Senegala, dok Ekvador očekuje dosta teži ispit i duel protiv Nizozemske koja ima ulogu favorita u ovog grupi.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.