Žele ušutkati mnoge: Na lošem su glasu, 13 igrača iz istog tima, šest mjeseci ih niko nije vidio

Već su etiketirani

Žele ušutkati mnoge: Na lošem su glasu, 13 igrača iz istog tima, šest mjeseci ih niko nije vidio

Admin Čaušević

Svako Svjetsko prvenstvo sa sobom donese neko iznenađenje. Uoči svakog turnira odrede se favoriti, izaberu potencijalna iznenađenja, dok je jedan tim uvijek pod budnim okom neutralnih ljubitelja fudbala. Izuzetak nije ni takmičenje u Kataru.

Argentina, Brazil, Francuska su svakako u najužem krugu favorita za zlatnu medalju, svakako će šta imati i reći Nizozemska, Engleska, Španija i Njemačka, svoje šanse će sigurno vrebati Portugal, Hrvatska i Srbija.

Ipak, jedna selekcija je već na lošem glasu, a da turnir nije ni počeo. Riječ je o domaćinu Kataru. Ova reprezentacija je na neki način već etiketirana i mnogi vjeruju da će imati pomoć FIFA-e.

Katar nije fudbalska velesila, nema igrača u najjačim ligama svijeta te je definitivino među slabijim reprezentacijama Mundijala, zbog čega su već počele da se kuju teorije zavjere o ovoj selekciji.

Počela je i kružiti vijest da su Katarni koji imaju zaista nevjerovatan novac već podmitili Ekvadorce za utakmicu prvog kola i to sa navodnih 7.4 milion eura. Naravno, sve je bila laž.

"Kruži puno dezinformacija. Internet je briljantan alat, ali može biti i opasan. Pripremamo se i treniramo godinama. Ujedinjeni smo, jaki smo, niko nas ne može destabilizirati. Nismo pogođeni ovim kritikama", poručio je Felix Sanchez, selektor Katara.

Oglasi

Inače, Katara se za svoj premijerni Mundijal pripremao kao niti jedna druga reprezentacija, igrači ove selekcije su imali po nekoliko mini priprema.

Posljednji ciklus je trajao čak šest mjeseci. Niko ih nije ni vidio na fudbalskim terenima. Kada bi došli u hotel, samo bi izlazili na teren i vraćali se u sobe. Tako je bilo u španskoj Marbelli.

Odigarli su niz prijateljskih mečeva. Sve se dešavalo iza zatvorenih vrata. Igrali su protiv selekcija kao što su Kanada, Nikaragva, Albanija i Guatamela.

Interesantno da čak 13 igrača dolazi iz iste ekipe. Pola reprezentacije je član Al-Sadda. Dakle, poznaju se u dušu. Možda im manjka kvaliteta, ali ne i uigranosti što bi moglo biti presudno.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sve oči fudbalskog svijeta će danas biti uprte upravo u Katarane. Otvorit će Mundijal protiv Ekvadora, koji je papiranti favorit, ali to valja pokazati i na terenu. U grupi se još nalaze Nizozemska i Senegal.

Posljednji Mundijal na azijskom tlu je donio ogromnu senzaciju. Južna Koreja je 2002. godine kao domaćin stigla do polufinala i to uz obilatu sudijsku pomoć. Mnogi će sa dosta pažnje pratiti da li će FIFA isti recept primjeniti i za Katar.

Top Komentari

Realno01
Odlican tekst.Prvi put da se nesto realno,objektivno procita na ovom portalu.
2 0
Manager
Da da nikad ni jedan domaćin nije guran. Sjetimo se npr. samo Južne Koreje!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi