Ekvadorci šokirali domaćina taktikom za prekid, zabili gol, a onda ih šokirao sudija iz VAR sobe

Deset minuta kasnije za Katar nije bilo spasa

Ekvadorci šokirali domaćina taktikom za prekid, zabili gol, a onda ih šokirao sudija iz VAR sobe

Endin Čaušević

Svjetsko prvenstvo kojeg smo toliko nestrpljivo čekali konačno je počelo utakmicom Katara i Ekvadora, a već na samom početku vidjeli smo gol kojeg je na kraju poništio sudija iz VAR sobe.

Nakon spektakularne ceremonije otvaranja Svjetskog prvenstva konačno je došlo vrijeme da gledamo i prvi meč na novom izdanju velikog takmičenja.

Prvi susret tradicionalno igra domaćin ovog takmičenja, a to je u ovom slučaju Katar koji na prepunom stadionu igra protiv Ekvadora.

Međutim, domaći su već u trećoj minuti doživjeli pravi šok jer je Ekvador uspio golom Enera Valencije da povede sa 1:0, ali ih je na kraju spasio VAR koji je poništio ovaj pogodak.

Ekvadorci su zbunili domaći tim taktikom iz slobodnog udarca, a nije najbolje reagovao ni golman Katara koji je nepotrebno istrčao što je dovelo na kraju do gola Valencije.

No, Ekvador je uzalud slavio ovaj pogodak jer je Orsato pokazao da je dobio signal iz VAR sobe da gol nije važeći i da je poništen zbog ofsajda.

Zanimljivu taktiku Ekvadoraca i spornu situaciju pogledajte OVDJE.

Mnogi su mislili da je u ofsajdu bio Valenca koji je na kraju zabio gol, ali kasnije je potvrđeno da je to ipak bio Estrada.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

   Trenutak kada je Estrada bio u ofsajdu nakon centaršuta iz prekida i razlog zašto je poništen prvi gol Ekvadora

Ipak, deset minuta kasnije za Katar nije bilo spasa. Golman domaćih je ovaj put skrivio penal, a siguran s bijele tačke bio je Valencia koji je pogodio za 1:0 i njegov gol ovaj put nije poništen.

Pogodak Valencije za 1:0 pogledajte OVDJE.

Top Komentari

Ramo Legenda
@Klicko i @King_Kenny najveca dva magarca na sportsport.ba ko se slaže
2 3
user1666374721
Ekvadorci šokirali taktikom, var šokirao studiju, naslov, novi šok na treningu Francuske, koliko šokeva na ovom portalu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti