Vlatko Drobarov je potpisao jednogodišnji ugovor, ali samo nekoliko mjeseci kasnije napušta Sarajevo

Počinje remont ekipe sa Koševa

Drobarov i Sarajevo se razišli, ko je sljedeći?

Edmir Škorić

Vlatko Drobarov je u junu ove godine stigao kao veliko pojačanje u odbranu Sarajeva, ali samo pet mjeseci kasnije napušta glavni grad naše zemlje.

Fudbalski klub Sarajevo doživio je veliki broj promjena tokom ljeta, a jedno od najvećih pojačanja za narednu sezonu trebao je biti makedonski internacionalac Vlatko Drobarov.

Iskusni igrač koji je došao iz Sjeverne Makedonije i trebao je da bude jedan od glavnih igrača, ali bivši igrač Cherno Morea samo se uklopio u sivilo bordo tima.

Igrao je na različitim kontinentima. U Meksiku je igrao za Murcielagos, u Saudijskoj Arabiji za Ohod iz Medine, u Indiji za Kerala Blasterse, a bio je član armenskog Banantsa, kiparskog Arisa iz Limassola, te Belasice, Teteksa, Vardara, Skopja i Napredoka u svojoj Sjevernoj Makedoniji.

Tada je potpisan ugovor na godinu dana sa Sarajevom, no već nakon prvog dijela sezone Drobarov odlazi. Dogovoren je raskid saradnje i očekuje se uskoro i zvanična potvrda.

Navodno će Koševo napustiti nekoliko igrača i Drobarov je tek prvi u nizu. U narednim danima bi trebalo da se raskinu ugovori sa Asmirom Suljićem, Danielom Avramovskim, Nemanjom Tomaševićem...

Bilo je za očekivati da će uprava Sarajeva praviti remont nakon jedne od najgorih polusezona u historiji, pošto je tim završio na petom mjestu i po prvi put sa negativnom gol-razlikom (22:25). Najavio je to i pomoćni trener Vučina Šćepanović, nakon što je ekipa u nedjelju izgubila s 2:0 u Trebinju od Leotara.

"Čestitke Leotaru, što se mene tiče, pojedinci su pokazali da nemaju kvalitet da nose dres Sarajeva. Sada je na strani uprave da to rješava i da odluči šta i kako dalje", kazao je Šćepanović, pa je dodao:

"U prvom dijelu primili smo 25 golova, postigli 22, to je poražavajuća statistika koja nam ne ide u prilog i tabela i rezultati sve govore. Momci su dali svoj maksimum, e sad da li je to u ovom trenutku dovoljno, očito nije. Ide reset jedan veliki na odmoru, a imaju ljudi zaduženi za rješavanje ostalih problema".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je osvojio samo 25 bodova, iako je sa ogromnim ambicijama ušao u sezonu. U narednim mjesecima biće dosta aktivnosti u i oko FK Sarajevo, a vidjet ćemo u kakvom rosteru će ekipa dočekati kraj februara i nastavak prvenstva.

Borba za Evropu ostaje cilj, a o tituli je sada zaista nemoguće govoriti jer vodeći Zrinjski već ima 14 bodova prednosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.