Teška godina za Sarajevo završena je još jednom blamažom
Korak naprijed, nazad dva: Ekipa Sarajeva nikako da uhvati pravu formu, a borba za Evropu postaje sve teža, dok titulu više niko ni ne spominje

Bordo tim razočarao svoje navijače i u Trebinju

Teška godina za Sarajevo završena je još jednom blamažom

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Fudbalski klub Sarajevo imao je zaista katastrofalnu godinu, a završena je na najgori mogući način - porazom od ekipe Leotara u Trebinju rezultatom 2:0. Marko Pervan je s dva gola bio junak domaćeg tima, a gosti mogu da budu zahvalni što je napokon došla pauza.

Sarajevo je imalo turbulentnu godinu, bilo je dosta oscilacija, malo uspona i puno padova, a posljednjih mjeseci za isitnske ljubitelje bordo boje sve je ličilo na ružan san.

Odlaskom Feđe Dudića stvari se nisu dosta promijenile, loši rezultati su se nastavili, a većina igrača izgledala je bezvoljno, nemoćno i uspavano. Posebno su tako djelovali danas na Policama. Pitanje je da li ima iko među njima ko danas ponosno može reći da je igrač Sarajeva i da je dostojanstveno nosio taj dres proteklih mjeseci. Naravno, postoje oni koji su dali veći doprinos od drugih, ali u konačnici niko ne može da dobije prolaznu ocjenu.

Poraz u Trebinju sedmi je u aktuelnoj sezoni u Premijer ligi, a sa 25 bodova Bordo tim smjestio se tek na peto mjsto, sa skoro izgubljenim šansama da bude prvak, dok je u ovom momentu i plasman u Evropu ravan čudu.

Možda je Sarajevo klub kojem će najbolje doći ova pauza. Vidjet ćemo šta će se događati u narednom periodu, ali do marta bi moglo doći do ozbiljnih promjena ako velikan s Koševa namjerava da se vrati tamo gdje je uvijek pripadao i gdje su ga svi vidjeli prije početka sezone.

Za ekipu Leotara ova pobjeda će pak mnogo značiti u borbi za opstanak. Trebinjci su osvojili 21 bod i nalaze se dva boda iznad opasne zone u kojoj su Sloboda (19) i Igman (17), a malo ko je prije dolaska Marka Maksimovića za šefa struke očekivao Leotar izvan opasne zone. No, čelnici kluba su njegovim angažmanom uradili sjajan posao.

Oglasi

Oba gola Leotar je postigao u nastavku meča. Na početku drugog dijela Pervan je ubacio, a lopta odsjela u mreži Sarajeva. U 59. minuti Pervan sa nekih 20 metara spektakularno pogađa i ovjerava tri boda domaćinu.

Imao je Leotar svoje šanse i u prvom dijelu, a Sarajevo skoro da nije stvorilo veću šansu pred golom domaćina. U 69. minuti je jedan igrač Sarajeva pao u šesnaestercu Leotara, ali sudija Sivac se nije oglasio.

Mogli su gosti biti do kraja potopljeni, ali je Čavić loše šutirao nakon što je sam izašao na Šahinovića, dok je bordo tim u 82. minuti propustio priliku da se vrati u meč. Ikić je šutirao, lopta se odbila do Ahmetovića, koji s dva metra ne uspijeva zabiti gol.

Utakmicom Zrinjski - Borac oko 17 sati biće spuštena zavjesa na prvi dio sezone i na 2022. godinu kada je Premijer liga u pitanju.

Ako već moramo da biramo razočarenje godine, onda je to definitivno Sarajevo, koje nikako da krene naprijed i da se rezultatski izdigne iako su čelnici kluba na sve na čine pokušavali da nešto promijene.

Leotar - Sarajevo 2:0 (Pervan 48, 59)

FK Leotar: Puletić, Čubrilo, Handžić, Aćimović, Đajić, Đuderija, Cmiljanović, Karić, Čavić, Pervan, Boban.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Šahinović, Mulalić, Trako, Čataković, Đokanović, Varešanović, Ališah, Tomašević, Abubakar, Avramovski, Suljić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

think
Najgore od svega što se oni sinoć smiju Želji a vidi danas blamaže.. klubove iz manjih mjesnih zajednica ne mogu pobijediti, sramota i za jedne i za druge.
14 0
Edin Merlin
Ljudi shvatite….. Nije do trenera nego potrošenih igrača koje dovodi pogrešno rukovodstvo..!!!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi