Giroud će uskoro postati najbolji strijelac u historiji Francuske, ako se ne dogodi neko čudo.

Giroud ima veliki motiv u Kataru

Toliko je podcijenjen, a uskoro će veliki Henry morati da mu pruži ruku i prepusti tron

Eldar Ganibegović

Olivier Giroud bio je strijelac dva od četiri gola Francuske u pobjedi protiv Australije. Napadač Milana ima veliki motiv na ovom Svjetskom prvenstvu, a u pitanju je rušenje rekorda velikog Thierryja Henryja.

Branitelj titule prvaka svijeta, selekcija Francuske, sjajno je započela Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Galski pijetlovi sinoć su s 4:1 slavili protiv Australije u prvom kolu grupe D, a dva od četiri gola postigao je i Olivier Giroud.

Napadač Milana jedan je od najpodcjenjenijih napadača svoje generacije, ali na ovom Mundijalu ima priliku da sruši veliki rekord.

Naime, najbolji strijelac u historiji Francuske je legendarni Thierry Henry koji je u dresu aktuelnih prvaka svijeta protivničke mreže tresao 51 put.

Sinoćnji gol Oliviera Girouda bio mu je 51. za Francusku, tako da do kraja prvenstva itekako ima šanse da s trona skine velikog Henryja.

Dakle, Giroud se sinoć izjednačio s francuskom legendom i potreban mu je još samo jedan gol da se izdvoji na listi strijelaca. 

Također, treba reći i da je Giroud odigrao manje utakmica za Francusku nego Henry. Za 51 gol Henryiju su bile potrebne 123 utakmice, dok je Giroud isti učinak ostvario na 114 utakmica.

Treći na ovoj listi je Antoine Griezmann s 42 gola, te i on također ima šansu da prestigne Henryja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Treba svakako istaći i da bi u budućnosti na prvoj poziciji svakako trebao biti Kylian Mbappe.

Tek su mu 23 godine, a već je postigao 29 golova u nacionalnoj selekciji. Budućnost je pred njim, a vidjet ćemo gdje će se i na koliko golova zaustaviti. Jasno, brojka od 51 gola je itekako dostižna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.