Aktuelni svjetski prvak rano primio gol, pa pokazao sav napadački potencijal
Sjajni napadač Milana postigao dva gola za pobjedu Trikolora

Francuska - Australija 4:1

Aktuelni svjetski prvak rano primio gol, pa pokazao sav napadački potencijal

Edmir Škorić

Aktuelni svjetski prvaci, Francuzi, krenuli su u odbranu trofeja pobjedom nad Australijom (4:1).

Iako je ostala bez mnogo važnih igrača kao što su Benzema, Kante, Pogba, Knunku i Kimpembe, Francuska je večeras dominirala i isuviše lako došla do pobjede.

Sam početak bio je žestok od strane Francuza, ali oni su ti koji su vadili prvi loptu iz mreže. U 9. minuti Leckie je prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu, a Goodwin je bio na drugoj strani te je donio svojoj selekciji iznenađujuću prednost.

Ubrzo nakon toga, Theo Hernandez je zamijenio Lucasa Hernandeza, svog brata, a Francuska počela da dominira i bilo je samo pitanje kada će da izjednači.

Dogodilo se to u 27. minuti. Theo Hernandez je ubacio s lijeve strane, a Adrien Rabiot pogodio. Bila je to veza Milan - Juventus, a upravo su igrači iz Serije A bili ključni za tim Didiera Deschampsa.

Mbappe jedan od najboljih u pobjedi Francuske

U 32. minuti Mbappe je petom odigrao za Rabiota, koji je u sredini pronašao Girouda, a iskusni centarford Milana donosi preokret Tricolorima. Nastavljaju se napadi Francuske, Mbappe je imao dobru šansu u finišu prvog dijela, ali je ne koristi.

Oglasi

Francuzi su u drugom poluvremenu bili još bolji, rasterećeniji, sigurniji, snažniji, a u razmaku od tri minute su sa dva gola i zapečatili sudbinu Klokana.

U 68. minuti Mbappe je glavom pogodio od stative za 3:1, a onda je zvijezda PSG-a sjajno centrirala na glavu Girouda, koji je postigao svoj drugi gol i stavo tačku na i.

Do kraja meča Francuska je uglavnom imala loptu u nogama, napadača, Australija se branila kako ne bi doživjela i veći potop.

Francuska je nakon prvog kola lider u grupi D sa tri boda, Danska i Tunis imaju po bod, a Australija je bez bodova.

Deschampsova momčad za četiri dana igra protiv Danske i tada će imati priliku da i osigura nokaut fazu. Australce čeka duel sa Tunižanima koji će im ipak biti daleko lakši protivnik.

Francuska - Australija 4:1

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francuska: Lloris, Upamecano, Konate, Hernandez, Pavard, Tchouameni, Griezmann, Rabiot, Dembele, Mbappe, Giroud

Australija: Ryan, Souttar, Rowles, Atkinson, Behich, Mooy, McGree, Irvine, Leckie, Goodwin, Duke

Top Komentari

Ado_GTI
Imaju Francuzi igrače za tri reprezentacije.
2 0
FudbalskiZnalac
Teško će francuzi daleko ako mu bude igrao Pavard i Upamecano u prvom sastavu ( obojica kiks igrači ), sreća pa se Hernandez povrijedio jer mu je brat 100x bolji...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi