Deschamps slavio s igračima pobjedu, a onda ga u svlačionici dočekale užasne vijesti

Ostao bez još jednog fudbalera

Deschamps slavio s igračima pobjedu, a onda ga u svlačionici dočekale užasne vijesti

Endin Čaušević

Reprezentacija Francuske sinoć je pobijedila ubjedljivo selekciju Australije sa 4:1 na startu Svjetskog prvenstva, ali već na samom startu utakmice Didier Deschamps je doživio ogroman udarac jer je ostao bez još jednog važnog igrača.

Aktuelni prvaci svijeta nisu baš na najbolji način otvorili sinoćnji meč jer je Australija šokirala Trikolore već u devetoj minuti i uspjela je da dođe do prednosti od 1:0 nakon što je Goodwin pogodio na asistenciju Leckieja.

No, da stvar bude gora za reprezentaciju Francuske pored gola ostali su i bez jednog igrača jer se Lucas Hernandez povrijedio u pokušaju da zaustavi Leckieja i nažalost nije uspio da nastavi meč.

U prvi mah izgledalo je da povreda nije ozbiljnije prirode jer Lucas uopšte nije imao kontakt s igračem Australije već je nezgodno proklizao u pokušaju da zaustavi protivnika, a to ga je na kraju žestoko koštalo.

Deschamps je i pred sami početak Mundijala ostao bez nekoliko važnih igrača i slao je dodatne pozive, a čini se da će to morati uraditi i ovaj put jer je jasno da Lucasa više nećemo gledati u Kataru.

Selektor Francuske nakon sinoćnje pobjede protiv Australije potvrdio je da je Lucasova povreda ozbiljnija nego što se mislilo i da je već sada sigurno da je za njega Svjetsko prvenstvo gotovo.

Oglasi

"Dočekale su me užasne vijesti nakon meča. Svi smo veoma tužni zbog Lucasa. Izgubili smo važnog igrača. Lucas je ratnik i nemam sumnje da će se on još jači vratiti na teren", rekao je Deschamps nakon utakmice.

Ubrzo nakon toga i Francuzi su se oglasili zvaničnim saopštenjem, a potvrđeno je da je Lucas pokidao ligamente desnog koljena i da ga očekuje duga pauza, te je sigurno da ga na Mundijalu više nećemo gledati.

Lucas je pokidao prednje križne ligamente desnog koljena i pored selekcije Francuske to je sigurno veliki udarac i za Bayern jer prema prvim informacijama ovaj defanzivac će van terena biti najmanje pet mjeseci.

Tako je njegov put u Kataru završen nakon svega devet minuta igre, a zanimljivo da je umjesto njega na terenu ušao njegov brat Theo Hernandez koji je odigrao odličnu utakmicu što može da raduje Deschampsa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francuzi su do preokreta protiv Australije došli zahvaljujući Giroudu koji je zabio dva gola, te Rabiotu i Mbappeu koji su po jednom tresli protivničku mrežu.

Trikolori su prvi u grupi sa tri boda, dok slijede Danska i Tunis s pojednim bodom, a Australijanci su bez bodova nakon prvog kola. U narednom kolu igraju Francuska - Danska i Tunis - Australija.

Top Komentari

axel42
Ovo su užasne vijesti za Bayern sigurno više nego za reprezentaciju! Ostaneš bez glavnog igrača u odbrani a najteži period sezone tek dolazi i odlučujuće utakmice!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi