Dobio otkaz

Legendarni Nizozemac nakon samo 176 dana otjeran iz kluba

E. Oštraković

Legenda Nizozemskog nogometa, Dirk Kuyt, više nije trener ADO Den Haaga, a razlog otkaza su loši rezultati koje je ekipa pružala pod njegovim vodstvom.

Za Kuyta je ovo bio prvi samostalni posao trenera, a završio je nakon samo 176 dana, te je to pomalo i sramotno ako znamo kakav je nogometaš bio, te da je legenda u svojoj zemlji.

Kuyt je imao užasan start sezone i to do te mjere da je to bio najlošije otvaranje prvenstva u historiji kluba.

Oni su u prve tri utakmice upisali tri poraza, te su primili čak devet golova, a to im se nikada prije nije dogodilo.

Imao je Kuyt i nekoliko lijepih trenutaka u klubu, kao što su pobjeda protiv Zwollea od 1:2, te protiv FC Eindhovena od 1:0.

Međutim, njegov tim nikada nije bio konstantan, te se nakon šesnaest odigranih utakmica, nalaze se na sedamnaestoj poziciji.

Nisu ostvarili niti jednu pobjedu u posljednjih pet utakmica, a sve to bilo je dovoljno da Kuyt postane bivši trener ovog kluba.

Otežavajuća okolnost bila je i to što je tehnični direktor kluba, Daryl Janmaat iznenada otpustio dva ključna igrača.

Radi se o Thomasu Verheydtu i Ricardu Kishni, a obojica su napustila klub nakon prepirke sa Janmaatom, te nikome nije jasno šta se tačno desilo.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Još uvijek nije poznato ko će naslijediti Kuyta, ali je sigurno da će imati pune ruke posla kako bi klub vratio na pravi put.

A kada je riječ O Kuytu, njemu je prvi posao završio neslavno i ostati će urezan u sjećanje da nije uspio u onome što je htio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.