Veliki gubitnik, ali i jedan od najzahvalnijih igrača ikada je danas neprepoznatljiv

Iznenadio promjenom

Veliki gubitnik, ali i jedan od najzahvalnijih igrača ikada je danas neprepoznatljiv

A. Čaušević

Neki igrači nakon okončanja karijere odluče da drastično promijene svoj imidž.

Tako je i sad čovjekom koji je sigurno jedan od najvećih gubitnika svoje generacije pošto je igrao mnoga finala, ali i gubio ih.

Dirk Kuyt je poznat većini ljubitelja fudbala, ali nakon posljednjih promjena izgleda rijetko ko bi ga mogao prepoznati.

Naime, čuveni Nizozemac je odlučio da pusti bradu te je u razmaku od nekoliko sedmica postao druga osoba pošto mu je taj "dodatak" promijenio izgled.

Sigurno jedan od najborbenijih i najzahvanijih igrača na terenu zbog novog imidža izgleda mnogo drugačije u odnosu na igračke dane.

Oglasi

Svjetsku slavu je Kuyt stekao igrajući za Liverpool gdje je proveo niz sezona, međutim na Anifeldu nije uspio osvojiti niti jedan značajan trofej, tačnije izgubio je finale Lige prvaka 2007. godine.

U karijeri je još igrao za Fenerbache gdje je bio uspješniji nego na Anfieldu, ali nivo fudbala u Turskoj i Engleskoj sigurno ne mogu porediti.

Posebno sreće nije imao igrajući za reprezentaciju pošto je izgubio u finalu Svjetskog prvenstva 2010., dok je i njegova selekcija nesretno ispala u polufinalu 2014. pa se na kraju morao zadovoljiti trećim mjestom.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Inače, nakon okončanja karijere odlučio se baviti trenerskim poslom, a trenutno sjedi na klupi ekipe ADO Den Haag i trenutno mu ne ide baš najbolje pošto njegov tim nakon osam kola ima isto toliko bodova u drugom rangu nizozemskog fudbala.

Prije nekoliko mjeseci se spominjalo da će odraditi i boks meč, a kao mogući protivnik mu se spominje također bivši fudbaler Andy van der Mayde.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Za ovoga nisu culi ni u njegovom selu
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti