ABA liga / Dragana Stjepanović

Odlična utakmica u okviru ABA 2 lige

Drama u Sarajevu: Borac slavio protiv Sparsa

Emir Dindić

U bh. derbiju u okviru ABA 2 lige u Sarajevu se sastale ekipe Sparsa i Borca iz Banja Luke. Nakon produžetka slavili su košarkaši Borca rezultatom 91:89.

U prvih 10 minuta vidjeli smo pravi revolveraški obračun, te u takvom omjeru snaga bolje su se snašli košarkaši Borca koji imaju prednost od 27:23 nakon prvog perioda igre. Drugi period mnogo bolja igra domaćeg sastava koji ovaj period dobivaju rezultatom 22:17.

Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 45:44 u korist ekipe Sparsa.

Treći period ponovo izabranici Marka Trbića prikazuju mnogo bolju igru te i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 18:13. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 63:57 u korist ekipe Sparsa.

Kada su svi očekivali da košarkaši Sparsa nastave u istom ritmu kao u prethodna dva perioda, bude se gosti iz Banja Luke koji igraju fantastičnu odbranu te ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 22:16. Nakon 40 minuta igre rezultat na semaforu je glasio 79:79, te ovaj susret otišao je u dodatnih pet minuta.

U produžetcima vidjeli smo mnogo želje i volje sa obje strane, ali u ključnim trenutcima presudila je hladna glava košarkaša Borca koji na kraju rezultatom 91:89 upisuju četvrtu pobjedu u ABA 2 ligi, te ostaju neporaženi u ovom takmičenju.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Kod pobjednika odličan je bio Martin Jaron sa 21 poenom, Dušan Tanasković dodao je 15, dok su po 14 poena postigli Aleskandar Langović i Vuk Bošković.

Bolji od ostalih u redovima Sparsa bili su Nedim Buza sa 25 poena, Aleksa Gatarić dodao je 17, dok je Haris Ćurevac dodao 14 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.