Sloboda na krilima Zorana Talleya slavila protiv Sparsa

Prva pobjeda Tuzlaka u prvenstvu

Sloboda na krilima Zorana Talleya slavila protiv Sparsa

E. Dindić

U okviru 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše svoj susret odigrali su Sloboda i Sparsi. U jednom zanimljivom susretu slavili su domaći rezultatom 93:84.

U prvih 10 minuta gledali smo dalekometnu paljbu pa je ovaj period završen rezultatom 24:22 u korist gostiju. Drugi period mnogo bolja igra izabranika Nedima Džemića koji ovaj period dobivaju rezultatom 17:12. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 39:36 u korist Slobode.

Sparsi u trećem periodu uspijevaju da pofataju konce svoje igre te ovaj period dobivaju rezultatom 25:17. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 61:56.

Posljednji period prava rapsodija domaćih košarkaša koji uspijevaju da ovaj period riješe u svoju korist rezultatom 37:23 te na kraju ostvaruju pobjedu rezultatom 93:84.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u redovima Slobode bio je Zoran Talley sa 25 poena, Đorđe Lelić dodao je 20, dok se Almir Hasandić zaustavio na 16 poena. Bolji od ostalih u redovima gostiju iz Sarajeva bili su Haris Ćurevac sa 18 poena, dok je Rijad Avdić dodao 15.

Top Komentari

Antaressa
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi