Teška povreda bh. reprezentativca, propušta ostatak sezone

Sparsi potvrdili loše vijesti

Teška povreda bh. reprezentativca, propušta ostatak sezone

S. Mlaćo
Iz KK Spars Sarajevo danas su potvrdili loše vijesti.

Naime, u duelu ABA 2 lige između Sparsa i Sloge odigrane jučer tešku povredu koljena je doživio mladi Zinedin Mulić.

Mulić je košarkaški reprezentativac naše zemlje, a nakon dodatnih pregleda potvrđene su loše vijesti.

 “Nakon sinoćnje povrede na utakmici protiv Sloge iz Kraljeva, jutros je urađen MRI snimak i nažalost obistinile su prognoze. Radi se o teškoj povredi koljena i Zinedin Mulić će propustiti ostatak ove sezone. Zinedinu želimo da sve ovo izdrži i da se vrati još bolji nego je bio“, istakli su iz Sparsa.

U okviru 3. kola ABA 2 lige u košarci  u Sarajevu, Sloga iz Kraljeva bez većih problema savladala je Sparse sa 84:72.

Već nakon prvih 10 minuta bilo je jasno da je ekipa iz Kraljeva mnogo kvalitetniji tim u ovom susretu. Nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 24:11 u korist Sloge. Drugi period jako sličan ovom prvom, mnogo bolja igra Sloge koja i ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 25:19.

Oglasi

Na veliki odmor odlazi se pri prednosti od 49:30 u korist ekipe iz Kraljeva.

Treći period obje ekipe igraju koš za koš, pa ovaj period završava se rezultatom 20:20, te nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 69:50 u korist Sloge.

 U posljednjem periodu košarkaši Sloge zbog visokog vodstva igraju nešto ležernije, što koristi ekipa Sparsa te ovaj period dobija rezultatom 22:15. Na kraju ekipa iz Kraljeva slavi pobjedu rezultatom 84:72.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Dimitrius Underwood i Đorđe Simeunović sa po 15 poena, dok je Jovan Stamenić postigao 11. Bolji od ostalih u redovima Sparsa bili su Haris Ćurevac sa 14 poena, Harun Zrno dodao je 11, dok su po 10 poena postigli Aleksa Gatarić i Luka Majstorović.

Podsjetimo, ovaj balon ABA 2 lige igra se u Sarajevu, tačnije u dvorani Goran Čengić na Grbavici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije