Napravili su velike propuste

Historijska odluka u Hrvatskoj: Sudijski dvojac izbačen iz HNL-a!

Samir Mlaćo

Komisija Nogometnih sudija HNS-a donijela je historijsku odluku kada su u pitanju nogometne sudije u toj zemlji.

Naime, suci meča 2. HNL Croatia Zmijavci i Hrvatski Dragovoljac teško su oštetili goste, te zbog toga više neće moći dijeliti pravdu pod okriljem Hrvatskog nogometnog saveza.

Radi se o Marinu Vidulinu i Robi Kezelu, za koje je Komisija za suce i suđenje utvrdila da su napravili žestoke propuste, prenosi mediji u komšiluku.

Oni više neće moći dijeliti pravu na prvoligaškim, kao ni drugoligaškim utakmicama u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj i ne vjeruju puno svojim sudijama, pa su neke od derbija ove sezone sudile sudija iz inostranstva.

Pravu buru je nedavno izazvao meč Slaven Belupo – Hajduk kada je završilo 2:2.

Iz Hajduka su imali mnogo zamjernki na suđenje, a najglasniji je bio šef struke Splićana Mislav Karoglan.

“Jako čudna utakmica. Maksimalno smo kontrolirali prvo poluvrijeme, i dogovorili se da ćemo još jače stisnuti u nastavku. Uveli smo i Mlakara, ali bilo je tu previše nervoze. Sudac se malo pogubio. Ne bi htio opravdavati sebe, ali ovo me tendenciozno suđenje podsjetilo na doba Jugoslavije“, kazao je Karoglan.

Hajduk je u navedenom meču vodio 2:0, Međutim, u drugom poluvremenu Slaven je došao do 2:2. Domaći su smanjili na 1:2 u 49. minuti kada je Hoxha pogodio nakon asistencije Kvržića.

Do izjednačenja Slaven je stigao desetak minuta kasnije. Sudija je svirao penal, a siguran s bijele tačke za konačnih 2:2 bio je iskusni napadač Ivan Krstanović. No, nakon meča digla se ogromna prašina zbog glavnog sudije Ante Čuline jer iz Hajduka smatraju da je žestoko oštetio klub s Poljuda.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na društvenim mrežama pojavio se i video spornih odluka Čuline sa navedene utakmice, a mnogi smatraju da je na taj način oštetio Hajduk i ostavio ih bez tri boda u ovoj utakmici.

U BiH za sada nije zabilježeno da nogometne sudije budu potpuno suspendovane, radi se tek o suspenzijama na par utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.