Klip je viralan, a u susjedstvu šute: Je li Hajduk pokraden da bi Dinamo bio siguran?

Splićani vodili sa 2:0, pa ostali bez pobjede

Klip je viralan, a u susjedstvu šute: Je li Hajduk pokraden da bi Dinamo bio siguran?

E. Čaušević

Hajduk je večeras na gostovanju kod Slaven Belupa osvojio samo jedan bod iako je vodio sa 2:0, ali na kraju meč je završen rezultatom 2:2. Ponovo se digla velika prašina zbog suđenja, a iz splitskog kluba smatraju da su u Koprivnici žestoko oštećeni.

Hajduk je fantastično počeo utakmicu 17. kola HNL-a jer je već nakon pola sata klub s Poljuda vodio sa 2:0 i činilo se da je pobjednik već riješen, ali je Slaven uspio do kraja da dođe do izjednačenja.

Gosti su poveli već u 12. minuti kada je fantastičan pogodak za vodstvo Hajduka od 1:0 postigao Filip Krovinović.

Do drugog gola Hajduk stiže u 28. minuti. Sahiti je bio asistent, a ovaj put mrežu Slavena trese Pukštas i činilo se da je stavio tačku na ovu utakmicu.

Međutim, u drugom poluvremenu Slaven je došao do 2:2. Domaći su smanjili na 1:2 u 49. minuti kada je Hoxha pogodio nakon asistencije Kvržića.

Do izjednačenja Slaven je stigao desetak minuta kasnije. Sudija je svirao penal, a siguran s bijele tačke za konačnih 2:2 bio je iskusni napadač Ivan Krstanović. No, nakon meča digla se ogromna prašina zbog glavnog sudije Ante Čuline jer iz Hajduka smatraju da je žestoko oštetio klub s Poljuda.

Oglasi

Na društvenim mrežama pojavio se i video spornih odluka Čuline sa večerašnje utakmice, a mnogi smatraju da je na taj način oštetio Hajduk i ostavio ih bez tri boda u ovoj utakmici.

Sve je kulminiralo kada je u 79. minuti isključio Sahitija iako je čini se još ranije neko od domaćih igrača zaslužio crveni karton. U susjedstvu šute o ovom meču, a jedino iz Hajduka su glasno pokazali nezadovoljstvo zbog večerašnjih odluka Čuline.

O svemu tome nakon meča govorio je trener Hajduka, Mislav Karoglan, koji je poručio da se sudija jednostavno izgubio nakon nekoliko pogrešnih odluka.

"Jedna jako čudna utakmica, maksimalna kontrola prvo poluvrijeme. Dogodio se i taj prekid. Dogovorili smo se na poluvremenu da jače stišćemo, uveo sam i Mlakara da imamo svježinu u napadu. Poslije je bilo previše nervoze, mislim da se sudac izgubio, a da u jednom takvom tendencioznom suđenju, a ne tražim alibi za primljene golove, ovo malo podsjeća na Jugoslaviju u ono vrijeme", rekao je Karoglan i dodao.

"Malo smo i energetski pali, žao mi je što nismo vrtjeli napad koji smo dogovorili na poluvremenu, igrači su se pogubili u ovom kaosu. Ostaje žal, imali smo tu jednu šansu preko Livaje da pobijedimo, nažalost, nismo to uspjeli s deset igrača".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Treba istaći da je u 36. minuti Čulina prekinuo na nekoliko minuta meč nakon što je neko od gostujućih navijača pogodio pomoćnog sudiju u glavu, a njihovo negodovanje svojim odlukama izazvao je upravo glavni sudija.

Hajduk je ostao drugoplasirani na tabeli sa 35 bodova i ima tri boda manje od lidera Dinama, ali i dvije utakmice više u odnosu na zagrebački klub.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Milfhunter
Kmečavci s juga, 10 kola se sramotno sudi za njih sve protivnicke ekipe ostećene, tada šute. Od ovog videa pola situacija nije ni sporno. Ovaj zadnji penal nije penal nego je vraćeno van 16
4 2
HamzaVojvoda
Totalna lakrdija u izdanju hdz tu. Da je negdje drugo bilo bi sds ili sda il koji vec. 30 godina ebu narod kako hoce a niko ne moze osvojiti titulu osim dinama na jednoj strani ili zvezda partizan na drugoj. Cemu smisao takmicenja?
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi