Selektor Belgije svu krivicu zbog poraza svalio na svoje igrače.

Svu krivicu javno prebacio na njih

Pravi lider se tako ne ponaša: Selektor Belgije zabio nož u leđa svojim igračima

Eldar Ganibegović

Selektor Belgije Roberto Martinez svu krivicu nakon poraza od Maroka i generalno dvije loše utakmice u Kataru svalio je, i to javno, na svoje igrače.

Reprezentacija Belgije u Kataru ne liči na selekciju koja je na prethodnom Mundijalu zauzela treće mjesto.

Odigrali su jako lošu utakmicu protiv Kanade, no nekako pobijedili 1:0, dok je loša igra danas stigla na naplatu i poraženi su od Maroka 2:0.

Belgija je tako itekako sebi zakomplikovala život. U trećem kolu ima najtežeg protivnika, Hrvatsku, te je vrlo blizu ispadanja sa Svjetskog prvenstva.

Nakon loše utakmice i poraza od Maroka, selektor Belgije svu je odgovornost prebacio na leđa igrača.

Pravi lideri to definitivno ne rade. Igrače Belgije sigurno to jako boli, jer je praksa da selektori i treneri u javnosti preuzmu krivicu na sebe, a u svlačionici kaže kako zaista stvari stoje i posloži određene stvari.

"Težak je to poraz, na Svjetskom prvenstvu koje želite osvojiti. Nismo stvarali previše šansi, a nakon što smo primili gol izgubili smo kontrolu. Mislim da smo ušli prenapeto u meč. Igrali smo mnogo bolje od protiv Kanade, pokušali smo da rizikujemo.

Obično igramo vrlo intenzivno u napadu, ali sada se čini da smo izgubili lakoću igranja, možda zbog pritiska na ramenima. Morat ćemo pobijediti u posljednjoj utakmici, iako smo željeli pobijediti u prve dvije utakmice.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

To je više pitanje stanja duha, a ne nedostatka kvaliteta na tehničkom nivou. Sada je to odgovornost igrača: dosta su radili sa loptom, a danas nisam vidio njihovu lakoću u igri.

Moramo pronaći svoj identitet. Eden Hazard je igrao veoma dobro. Posljednji put smo ga vidjeli na ovom nivou protiv Portugala na prošlom Evropskom prvenstvu", rekao je Roberto Martinez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.