Navijački neredi u Briselu, požari i prevrnuta auta

Trijumf Maroka ih je jako zabolio

Navijački neredi u Briselu, požari i prevrnuta auta

Haris Zilić

Belgija je poražena od Maroka rezultatom 0:2 u drugom kolu grupe F na Mundijalu u Kataru, a taj poraz nisu dobro podnijeli navijači u Belgiji.

Po završetku utakmice nastao je haos na ulicama Brisela.

Mogli su se primijetiti veliki neredi, bilo je i požara kao i prvernutih auta, očigledno su frustracije zbog loših igara svojih reprezentativaca odlučili iskaliti na druge načine.

Policija je brzo reagovala u pokušaju da smiri divljaštvo na ulicama belgijske priejstolnice.

Na snimcima se vide i navijači sa marokanskim zastavama koji su "pomagali" Belgijancima u divljačkom pohodu. Ni Marokanci nisu ostali dužni pa su i oni na svoj način divljali na ulicama. Poznato je da ima dosta Marokanaca u belgiji.

Oglasi

U belgijskim medijima bilo je i kritika nakon meča protiv Kanade. Unatoč trijumfu Belgije od 1:0 navijači nisu bili zadovoljni igrom, a to je danas i došlo na naplatu.

Belgija je sada u nezavidnoj situaciji jer će u direktnom duelu protiv Hrvatske odlučivati o plasmanu u nokaut fazu.

U Katar su došli kao potencijalni favoriti za visok plasman, ali na terenu je skroz druga slika.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo Belgijanci brane treće mjesto sa Mudnijala iz Rusije.

Obzirom na današnje scene iz Brisela, nema sumnje da bi još jedan neuspjeh belgijske reprezentacije izazvao novi stampedo nezadovoljstva među navijačima.

Top Komentari

E.Car
Na mrtvo ime je pretukao crveni auto!!!! Valjda mislio zbog boje da je marokanac!!!! Da se desilo ovo u Bosni bilo bi odmah balkanski primitivizam al u Belgiji je navijači huligan!!! Čitava evropa je u 5 deka što se tiče navijača!!!
1 0
DoGroba
ma ovo samo u bosni ima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti