Belgijanci bijesni na De Bruynea, a samo je rekao istinu koja se već danas potvrdila
Izgleda da su se već danas potvrdile riječi Kevina de Bruynea koje je jučer izgovorio.

Istina nekad boli

Belgijanci bijesni na De Bruynea, a samo je rekao istinu koja se već danas potvrdila

Eldar Ganibegović

Kevin de Bruyne je jučer dao izjavu zbog koje  su se na njega naljutili mnogi navijači Belgije, ali čini se da se ona već danas pokazala kao tačna.

Iako su u Rusiji 2018. godine bili trećeplasirana reprezentacija na Mundijalu, Belgija to u prve dvije utakmice u Kataru nikako nije opravdala.

Crveni đavoli su odigrali jako lošu utakmicu protiv Kanade u prvom kolu, no uspjeli nekako doći do pobjede od 1:0, ali su već danas naletjeli na nagazmu minu zvana Maroko i poraženi su s 2:0.

Nakon dva odigrana kola Maroko i Hrvatska imaju po četiri boda i drže sve u svojim rukama, te je Belgija jako blizu toga da se već nakon grupne faze oprosti od Svjetskog prvenstva.

Pozicija Tim Broj utakmica Bodovi Gol-razlika
1. Hrvatska 2 4 4:1
2. Maroko 2 4 2:0
3. Belgija 2 3 1:2
4. Kanada 2 0 1:5

Dakle, u posljednjem kolu se igraju utakmice Hrvatska - Belgija i Maroko - Kanada, te Belgiji igra samo pobjeda protiv Hrvatske.

Ukoliko Belgija ne pobijedi, za njih je Mundijal u Kataru završen i to sada vrlo realno izgleda, a jučer su se Belgijanci itekako ljutili na svog najboljegi grača, Kevina de Bruynea.

Naime, na novinarsko pitanje da li je Belgija sposobna osvojiti titulu prvaka svijeta, on je potpuno iskreno rekao da misli da nije i da su prestari za to.

Očito ni Kevin de Bruyne nema pouzdanja u ekipu Belgije koja je i danas odigrala očajnu utakmicu protiv Maroka i tako pokazala da nešto jednostavno ne štima.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, De Bruyne je "svašta" pričao i nakon pobjede protiv Kanade kada je rekao da je frustriran, ali svjestan da Belgija ne može igrati kao Manchester City i da se mora prilagoditi saigračima.

Utakmice trećeg kola grupe F na rasporedu su za četiri dana, a za sada je samo Kanada otpisana kada je u pitanju borba za osminu finala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi