Harry Maguire je bespotrebno meta ismijavanja čak i u političkim klupama. Takav primjer dolazi iz Gane

Luda situacija

Nesretni Harry Maguire tema je i u političkim klupama: Političari umirali od smijeha zbog govora

Midhat Šljivak

Engleski reprezentativac Harry Maguire (29) česta je meta medija širom svijeta zbog svojih loših nastupa na terenu, a ime defanzivca Manchester Uniteda dospjelo je i u političke klupe i to u Gani.

Političar iz Gane Isaac Adongo usporedio je Mahamadua Bawumiju s Harryjem Maguireom i tvrdi da je on svojim potezima uspio napraviti haos u ekonomiji ove zemlje i nazvao ga je 'Maguireom ekonomije'.

Adongo je političkom rivalu predstavio Harryja Maguirea kao čovjeka koji voli postizati autogolove i da uništava ekonomiju zemlje.

"Postoji fudbaler koji se zove Harry Maguire i igra za Manchester United. Igra odbranu, sapliće sve redom, pa čak i igrače Uniteda i asistira protivnicima. Kada protivnik ne može da zabije gol, Maguire će postići gol za njih", govorio je Adongo dok su u skupštini umirali od smijeha.

"Ovaj gospodin će postati Maguire naše ekonomije. Ovaj 'Maguire ekonomije' nam sada daje lekcije šta i kako da radimo, a sve je upropastio", rekao je Adongo i nastavlja:

"Kada Maguireu daju šansu on postane opasnost po vlastiti gol. Naš ekonomski čarobnjak, Dr. Bawumia je ušao u srž naše ekonomije i uništava je. Ostat ćete upamćeni kao Harry Maguire ekonomije ove države", istakao je on.

Trenutna inflacija u Gani iznosi 40.4 posto, a do kraja ove godine prijeti da će se popeti preko 50 procenata.

Također, cijena goriva u ovoj državi je porasla za tri puta i život je mnogo skuplji nego što je ikada bio i obični građani su se našli u ozbiljnom problemu.

Harry Maguire je očigledno postao predmet ismijavanja širom svijeta, iako čovjek više i ne griješi toliko, jer i ne dobija previše šanse u Manchester Unitedu.

Međutim, grijesi iz prošlosti će ga očigledno proganjati. Napravio je dosta kikseva i to se ne zaboravlja.

Stameni štoper je zbog svega izgubio i kapitensku traku Manchester Uniteda i vrlo je moguće da on igra svoju posljednju sezonu na Old Traffordu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.