Gađali ga lažnim novcem, brutalno vrijeđali, a on se kući opijao i vodio tešku bitku s depresijom

Engleski fudbaler sve priznao

Gađali ga lažnim novcem, brutalno vrijeđali, a on se kući opijao i vodio tešku bitku s depresijom

Endin Čaušević

Za fudbalere se uvijek smatra da vode bezbrižne živote jer zarađivaju ogroman novac i žive u luksuzu, ali sve češće u javnost izlaze mnogi od njih kako bi priznali kakve bitke vode privatno i koliko je ključno da neke stvari javno kažu, a posebno svi oni koji vode bitku s depresijom.

Jedan od takvih slučajeva je i engleski fudbaler Jesse Lingard koji trenutno nastupa u dresu Nottingham Foresta u koji je stigao ljetos iz Manchester Uniteda nakon što mu je s Crvenim đavolima istekao ugovor.

Od Lingarda se očekivala velika karijera, ali je prethodnih sezona u Manchester Unitedu nekako nestao sa scene i većinom je išao na posudbe da bi na koncu i napustio Teatar snova.

Lingard je na posudbi bio u West Hamu gdje je briljirao i očekivalo se ljetos da će potpisati baš za taj klub, ali je sve iznenadio kada je prihvatio ponudu Foresta. To mu navijači West Hama nisu oprostili i već u prvom meču ovih klubova gađali su ga lažnim novcem kao poruku da mu je novac bio najbitniji pri izboru novog kluba.

Jasno je da Lingardu ne ide baš najbolje u Forestu i da ne pruža tako dobre partije kao što se od njega to očekuje, ali nakon svega što je proživio u karijeri odlučio je da tome stane u kraj i javno kaže kakvu bitku vodi sam sa sobom.

Lingard je zbog loših igara bio često na meti kritika u Manchester Unitedu i to je sve trajalo nekoliko sezona, a stvari se nisu previše promijenile ni kada je promijenio klub i pogotovo kada je odbio West Ham.

Oglasi

On je odlučio u intervjuu za Guardian sada da otvori dušu i prizna da vodi veliku borbu s depresijom i da njegov život nije tako bajan kao što mnogi misle.

"Jedan period sam bio kao da sam uključen na autopilot. Vodio sam razgovore s ljudima i odgovara samo u fazonu :'Da, ok, da'. Ništa nisam registrovao šta mi govore. Na jedno uho bi ušlo, a na drugo izašlo. Bio sam u tom stanju kao da sam mrtav i ni sam ništa osjećao i što je najgore htio sam da budem takav", počeo je Lingard i nastavio.

"Osjećao sam sam užasno. Pogotovo nakon te utakmice protiv Derbyja jer sam bio izložen zlostavljanu dok sam ulazio u autobus. To obično mogu da podnesem, ali dođete do tačke kada puknete i više ne možete izdržati".

"Niko nije znao za moju borbu koju vodim izvan terena sam sa sobom. Svi misle: 'Ti si fudbaler, živiš u dobroj kući, imaš puno novca i nemaš briga', ali kada je u pitanju nečije zdravlje i posebno problemi s depresijom onda je to druga priča. Svi smo mi samo ljudi".

Lingard je nakon toga priznao da se u jednom trenutku odao alkoholu i da je počeo redovno da pije.

"Došao bih kući, legao na kauč i buljio u plafon. Sada kada mislim o tome ne znam šta mi je bilo, neke su me uvrede rasističke baš pogodile tada. Bukvalno, samo bih ležao i pio alkohol i pokušao sam da uklonim tu bol. To nikada nisam prija radio, čak i ne pijem puno. Bude tih noći kada ideš s društvom u prvood, ali da sjedim kući i sam toliko pijem... to se nije dešavalo", kaže Lingard i dodaje.

"Znao sam da imam problem. Nisam se toliko baš ni opijao, ali sam redovno pio alkohol. Htio sam da mi mozdak bude u tom nekom stanju da ne mislim na brige i probleme. Nisam htio niko da brine oko mene i sve to sam dobro krio. Depresija je gadna stvar i morate to da nekome pričate ako vas muči jer drugačije se ne može pomoći".

Ovaj 29-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 14 mečeva za Forest i uspio je dati jedan gol i upisati jednu asistenciju. S ovim klubom je ljetos potpisao ugovor do kraja ove sezone.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi